Dolar kuru tahminleri ne yönde?

Dolar 2017’ye çok hızlı başladı. Piyasa uzmanlarının bile anlamlandıramadığı bir yükseliş var dolarda. 2.54’lerden başlayan yükseliş hamlesini 2.64’e kadar taşıyan dolar ilk çeyrek için yapılan tahminleri tutturmuş durumda. Peki dolardaki yükseliş nereye kadar sürer ve nelere bağlı olarak dolar yükselir yada düşer.

Dolar kuru tahminleri ne yönde?

Dolar/TL yeni rekor kırdı, euro 3.80'i aştı 


Dolar fiyatları dünden bu yana rekor üstüne rekor kırıyor ve bugün tarihi rekor olarak 3.64 seviyesini gördü dolar. Saat 17:00’de 2.62 civarında yatay bir seyirde bulunan dolardaki hareketin algoritmik bir hareket olduğuna dikkat çeken uzmanlar, Türk Lirası karşısında doların bugün normalde değer kaybetmesi gerektiğini, dünyada gelişen ülke para birimlerinin değer kazanırken doların TL karşısındaki hareketinin anormal bir hareket olduğunu belirtiyorlar. 


YIL SONU DOLAR TAHMİNLERİ YÜKSELDİ

HSBC'nin yıl sonu dolar kuru tahmini 3.85 olarak güncellendi ve doların TL karşısında yükseliş trendinde bir yıl olacağının sinyali verildi. Salı günü yüksek gelen enflasyonla yükselişe başlayan dolar kuru,dün açıklanan FED tutanakları sonrası değer kaybetmeye başlamıştı. Günün ilk yarısında değer kaybeden dolar günün ikinci yarısında dolar kurunda birden bir sıçrama oldu ve dolar kuru TL karşısında 2.62’ye çıkarkan Euro ise 3.80 TL’yi geçti. 


 

KÂRLAR REALİZE EDİLİYOR

Doları alt seviyelerden alanların satış yaparak kârlarını realize ettiğini söyleyen piyasa uzmanları, Merkez Bankası'ndan bir müdahale gelmedikçe TL'deki kayıpların daha da derinleşebileceğine dikkat çekiyor. 


2 ÖNEMLİ VERİ VAR

Dolar fiyatlarındaki seyirle ilgili iki önemli veri var. Bunlardan biri bugün açıklanacak ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi ve Yarın açıklanaak olan tarım dışı istihdam verisi  olarak kritik öneme haiz oldukları belirtiliyor.