Dolarda son durum! 11 Ocak'ta yatay seyir var

Doların başdöndürücü 2 günlük yükselişinin ardından bugün nispeten daha yatay bir seyir var. Dolar Fiyatları 3.84-3.86 bandında bir aşağı bir yukarı gidip dönüyor. Doların yatay seyrinin altında bugün Merkez Bankası'nın olası bir müdahale korkusunun olduğu belirtiliyor.

Dolarda son durum! 11 Ocak'ta yatay seyir var

Haftaya 3.72'lerden başlayan dolar Pazartesi 3.80'lere, Salı günü ise 3.90'lara çıkarak bütün analizleri ve yorumları boşa çıkartan tahminler üstü anormal bir hareket sergiledi. 


3.90'ları gördükten sonra 3.85'e doğru geri çekilen doların bugün daha yatay bir seyirde olduğu görülüyor. Günün ilk yarısında yatay bir hareket gösteren doların öğlenden sonra yönünü Merkez Bankası'ndan gelecek olası bir açıklamaya göre belirlemesi bekleniyor. 


Merkez Bankası üzerinde ciddi bir baskı olduğu ve dolardaki volatiliteyi durdurmak için adımlar atması gerektiği yönünde uyarılar olduğu söylentileri var. Merkezin doların ateşini söndürmek için faizleri arttırmak silahını da kullanabileceği belirtiliyor. 


Dolar fiyatları 12:30 itibariyle 3.8550 civarlarında hareket ediyor ve piyasanın deyim yerindeyse gözü kulağı Merkez Bankası'nda. Merkezin açıklayacağı bir faiz bandını arttırma yada faiz arttırma açıklamasının doları 3.70'ler seviyesine çekebilir. 


Dün piyasaya 1.5 milyar dolarlık ek likidite sağladığını açıklayan Merkez Bankası'nın bu hamlesi piyasalarda çok sınırlı kalmıştı.