Dolar'daki yükseliş nereye kadar sürer? 27 Ocak

Dolar kuru bugün güne hareketli başladı. 27 Ocak Cuma günü dolar fiyatlarında sert hareketler görülüyor. Fitch'in akşam saatlerinde Türkiye ile ilgili kredi değerlendirmesi öncesi dolardaki hareketleri Merkez Bankası yakından takip ediyor.

Dolar'daki yükseliş nereye kadar sürer? 27 Ocak

Dolar haftanın son işlem gününe sert hareketle başladı. 3.86 civarlarında hareket eden dolar kuru sabah yükseliş hareketine başladı ve dakikalar içinde yükselişini 3.90'nın üzerine çıktı. 3.91'i gören dolar daha sonra 3.90 civarlarında yatay bir seyir izlemeye başladı. 

 

FİTCH'İN TÜRKİYE KARARI BEKLENİYOR

Kredi Derecelendirme Kuruluşu FİTCH bugün Türkiye'nin genel ekonomik görünümüne dair bir değerlendirme yapacak ve bu değerlendirmeyle bir not indiriminin gelmesinin yüzde 70 ihtimal olduğu belirtiliyor. Geriye kalan yüzde 30'luk kesim ise FİTCH'in Rusya'da yaptığı gibi beklenen bir not indirimine gitmeyeceğini öngörüyor. Rusya'nın ekonomik durumu diğer kredi derecelendirme kuruluşlarında durağan durumdayken,FİTCH hala yatırım yapılabilir ülke statüsünü koruyor. 

 

ERDOĞAN'DAN MERKEZ BANKASI'NA UYARI    

Sabah Gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salı günü yapılan toplantıda Merkez Bankası'ndan faizi arttırmamasını, faiz koridorunu kaldırmasını istediğini yazdı. Yalanlanmayan bu habere göre; Erdoğan Merkez Bankası'nın faizi yükseltmesi halinde iş adamlarının yatırım yapmayacağını dile getirdiği toplantıda, Merkez'den etkili tedbirler almasını istedi. 

 

DOLAR DÜNYADA DEĞER KAYBEDİYOR

Dolar diğer gelişmekte olan ülkeler paraları karşısında değer kaybederken Türk Lirası karşısında değer kazanıyor. Negatif ayrışan Türk Lirası'nı FİTCH'in muhtemelen not düşüşü riski ve referandum sürecinde yaşanabilecek belirsizliklere yönelik risklerle değer kaybettiği belirtiliyor. Son günlerde Merkez Bankası'na siyasi baskı söylemleri de artmaya başladı. Dün de Başbakan Binali Yıldırım, "Biz Merkez Bankası'nın işine karışmıyoruz Merkez Bankası'da bizim işimize karışmasın." demişti.