Emeklilerin promosyon paraları ne zaman yatacak?

Emeklilerin aylardır ne kadar olacağı tartışması süren promosyon paralarının miktarı belli olduktan sonra, şimdi de Emeklilerin promosyon paralarının ne zaman hesaplarına yatırılacağı sorusunun cevabı merak ediliyor. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu sorunun cevabını Haber Gazete olarak sizler için araştırdık!

Emeklilerin promosyon paraları ne zaman yatacak?

Başbakan Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde emeklilerin promosyon ücretlerinin miktarlarını açıklamıştı. Promosyon miktarlarının ne kadar olacağını bilen emekliler şimdi de promosyon paralarının hesaplarına ne zaman yatacağı sorusunun cevabını merak ediyorlar.


Emeklilerin promosyon paraları ne zaman yatacak?

Haber Gazete’nin edindiği bilgilere göre; Emeklilerin promosyon paraları Mart 2017’de hesaplarına yatırılacak. Kamu Bankaları’ndan maaş alan emeklilerin hesabına yatacak promosyon parayla, o bankadan hesap alan emekli 3 yıl boyunca hesabını başka bir bankaya taşıyamayacak.


EMEKLİ PROMOSYONU İÇİN 3 YILLIK ANLAŞMA SAĞLANDI

Bankalarla anlaşmaya varan hükümet 3 yıllık promosyon tutarının tek seferde ödenmesi konusunda mutabık kaldı ve maaşı 1000 TL’den daha düşük olanlara 300 TL promosyon ücreti, maaşı 1000 TL-2000TL arasında olan emeklilere 375 TL promosyon parası e maaşı 2000 TL’nin üzerinde olan emeklilere 450 TL promosyon parası ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı.ç

 

Başbakan Binali Yıldırım, verilen promosyonlarda emeklilerin genelinin alacağı miktarın 375 TL olacağına dikkat çekerek, amaçlarının bir nebzede olsa emeklileri rahatlatmak olduğunu söyledi.


Ödemeler emeklilerin maaş takvimine uygun yapılacak

Başbakan Yıldırım promosyon ödemelerinin Şubat ayında ve emeklilerin maaş aldığı takvime uygun yapılacağını söyledi. Bu da şu anlama geliyor; diyelim ki maaşınız 20 Şubat tarihinde yatıyor. Promosyon parasıda 20 Şubat tarihinde maaşınızla birlikte hesabınıza geçecek.


Maaşını özel bankadan alan emeklilerin durumu

Diyelim ki bir emekli maaşını özel bir bankadan alıyor. Bu kişinin promosyon ücretini alabilmesi için maaşını bir kamu bankasına taşıması gerekiyor. Diyelim ki bu kişi maaşını Ziraat Bankası’na taşıdı ve 3 yıl boyunca başka bir bankaya taşımayacağını taahhüt etti. Bu kişi de hükümetin öngördüğü promosyon ücretinden faydalanabilecek.

 

EMEKLİLERİN ÇOĞU 375 TL ALACAK

Araştırmalara göre 2000 bin TL’nin üzerinde maaş alan 750 bin emekli var, 1000-2000 TL arasında maaş alan 8.5 milyon emekli, 1000 TL ve altında maaş alanda 2 milyon 250 bin emekli bulunuyor.


1 YILLIK MÜCADELENİN SONUCU

Türkiye Emekliler Derneği’de alınan bu promosyonun 1 yıllık mücadelenin sonucunda elde edildiğini ifade ederek,hükümetin cebinden çıkan bir para olmadığını,bankalar aldıkları kârdan ödeme yaptıklarını ifade ederek, bu müjdeden dolayı Başbakan’a teşekkür etti.