Emekliye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

İnternette emekliye faizsiz kredi veren bankalar yazarak arama yaptığınız da birçok makale ile karşılaşırsınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki günümüz de hiçbir banka tamamen faizsiz kredi vermiyor, sadece Halk bankası bazı özel şartlar altında emeklilere özel faizsiz Kredi verebilmekte.

Emekliye Faizsiz Kredi Veren Bankalar

İnternette emekliye faizsiz kredi veren bankalar yazarak arama yaptığınız da birçok makale ile karşılaşırsınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki günümüz de hiçbir banka tamamen faizsiz kredi vermiyor, sadece Halk bankası bazı özel şartlar altında emeklilere özel faizsiz Kredi verebilmekte. Mevcut şartlar da, en uygun ihtiyaç kredisi bütün emekliler için %2 civarlarında ve kamu yalnızca bankaları tarafından verilmekte. Emeklilere faizsiz kredi veren bankalar, bu hizmeti sunabilmeleri açışından herkes için geçerli olacak bir kanun tasarı çıkması durumunda o zaman emekliler bekledikleri faizsiz kredi imkanına kavuşmuş olacaklar. Bu tasarı da Emeklilere faizsiz kredi verilmesi için gereken şartlar ve aşamalara gelince,

-TBMM’de bir kanun teklifinin verilmesi,

-Kanunun kabul edilmesi,

-Bankalar ile kredi anlaşmasının yapılması.

-Devlet destekli olarak verilecek kredi için aradaki faiz farkının devlet tarafından ödenmesi ile birlikte emeklilerin anlaşma yapılacak olan bankalara giderek kredi başvurusu yapması şeklin de bir süreç olacaktır.

Bu yasa çıkarsa,Ülkemizde 12 milyona emekli bulunduğu için yüksek miktarlara faizsiz kredi verilmesi beklenemez, çünkü bu paralar gerçekten çok yüksek miktarlar. Faizsiz kredi tutarı emeklinin aldığı aylık maaşın en fazla 10 katı olacak gibi görünmekte. Tabi bu tutarın artması ya da azalması da olabilir.

 

Peki, emeklilere faizsiz kredi var mı? Emeklilere faizsiz kredi ne zaman yürürlüğe girecek?

Seçim öncesin de bu konu birçok defa gündeme geldi fakat mecliste bir türlü görüşülememişti. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim kampanya ve gezilerin de Emekliye kredi müjdesi yakında geliyor, şeklin de birkaç mitingin de konuşma yapmıştı. Emekliye faizsiz kredi beklentisi seçim sonrası da gündem olmaya devam ediyor ve edecek gibi de görünüyor. Şu anda yalnız Halk Bankası tarafından özel şartlar altında sıfır faizli kredi verilmekte. Buna emekliler de başvuru yapabiliyor. Son 10 yıl içinde dar gelirli vatandaşlarımız olan emekliler için birkaç kez faizsiz kredi verilmişti. Eğer bankalar ile hükümet bir karara varabilirlerse o zaman gerçekten sıfır faizli kredi verilebilir. Ama şimdilik kanun çıkmadan ya da anlaşma yapılmadan herhangi bir banka emeklilere faizsiz kredi vermiyor.

 

Halkbank Emeklilere Faizsiz Kredi

Yukarıda belirttiğimiz gibi, günümüz de hiçbir banka tamamen faizsiz kredi vermiyor, sadece Halk bankası bazı özel şartlar altında tamamen faizsiz kredi verebilmekte. Konu ile ilgili bilgiyi yazımızın devamında okuyabilirsiniz. Kamu bankası olan Halkbank, emeklilere özel iki farklı kredi imkanı da sunmaktadır. Bu imkanlardan biri mutlu emekli kredisi adıyla, diğeri ise emekli mini kredisi adıyla verilmektedir. Öyle ki mutlu emekli kredisi 50.000 TL kadar kredi imkanı sunar. Emekli mini kredisi, daha düşük bütçeli kredileri kapsamaktadır. Bu kredide oran 5.000 TL kadar oluyor.

 

Ziraat Bankası Emeklilere Faizsiz Kredi

Ziraat Bankası faizsiz kredi seçeneği bulunmamaktadır, emekli kredisi bazı şartlar karşılığında verilmektedir. Bu şartlardan en önemlisi ise emekli maaşınızı Ziraat Bankası üzerinden almanız gerekmektedir. Eğer ilk maaşınızı ve sonraki maaşlarınızı Ziraat üzerinden almadıysanız, Ziraat emekli kredisinden faydalanamıyorsunuz. Ayrıca bankanın uygulamış olduğu 80 yaş sınırı da vardır. Banka emeklinin artısı kredi paketi adıyla emeklilere kredi imkanı sunmaktadır.Bankanın şubelerinden müracaat eden emeklilere faizsiz ya da yok denecek kadar az bir faiz ile 12 ay, 24 ay, 48 aylık vade süreli faiz imkanlar sunmaktadır. Ziraat Bankası emeklilere ne kadar kredi veriyor, üst limit nedir bu konu hakkında net bir bilgi olmadığı için şubelere giderek bu konu hakkın da bilgi alabilirsiniz.

 

Sonuç olarak, şu anda güncel olarak sadece emeklilere ve malulen emeklilere faizsiz kredi veren bankalar yoktur. Bankalar kendi bünyelerinde bazı zamanlar düşük faizli krediler verseler de tamamen faizsiz ve masrafsız kredi veren banka şu anda bulunmuyor. Halk Bankası genel anlamada bir sıfır faizli kredi veriyor; ama bunun için de bir işletme sahibi olmanız ya da yetenekli olduğunuz bir iş kolunda küçük bir atölye açmanız gerekmektedir.Halk Bankası kurumsal sitesinde de yer alan bilgilere göre sıfır faizli kredi çekmek isteyenlerin bazı şartlar taşıması gerekmektedir. Türkiye’de şu anda çok yapılmayan ve unutmaya başlanan bazı meslek dalları vardır. Ahşap oymacılığı, bakır ve kalay ustalığı, kalaycılık, ip örme ustalığı, sac ustası, çini ustalığı ya da eller yapılabilecek ve biraz yetenek isteyen başka bir alan da olabilir.Bu alanda evinizde küçük bir atölye kurup hem üretim yapabilir ve bundan para kazanabilir hem de bu iş için sermaye olarak Halk Bankasından sıfır faizli kredi çekebilirsiniz. Birçok emekli evde boş zamanını bu şekilde hem değerlendirebilir hem de sıfır faizli kredi çekebilir. Bu gibi bir iş yapmak istiyorsanız bulunduğunuz il ve ilçedeki Halk Eğitim Merkezine başvuru yaparak kendinize uygun bir alanda ustalık eğitimi alabilirsiniz. Yetenek edindikten sonra evinizi iş yeri kullanıp hem ek gelir yolu elde edebilirsiniz hem da diğer ihtiyaçlarınız için bankadan kredi alabilirsiniz.

 

Fibabank

Son zamanların adından söz ettiren bankaları arasında yer almakta olan Fibabank emekliler için de farklı çalışmalar yaparak ortaya kayda değer bir iş çıkarttı. Buna göre emekli olan vatandaşlar 3 bin TL gibi az bir miktar ihtiyaçlarını karşılamak adına Fibabank’a müracaat ederek faizsiz kredi imkanından yararlanabilmektedir. Çekecekleri 3.000 TL 12 ay ya da 18 ay vade süresinde ödemeyebilir.

 

Denizbank

Emekli kredisi Denizbank da emekliler için çalışma yapıyor. Denizbank’dan faizsiz kredi almak isteyen emekliler 1.000 TL gibi bir miktarı faiz kredi olarak çekebilir. Denizbank’dan alacağınız 1.000 TL’lik bu krediyi 12 ay vade ile taksitler halin de ödeyebilirsiniz.

 

Yazımız da emekli vatandaşlarımızı kredi konusun da elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Emekli vatandaşlarımızın, kredi başvurusu yapmadan önce maaş aldığınız bankanın şubesine gidip ne kadar kredi çekebileceğiniz hakkında bilgi alması onlar için en doğru karar olacaktır. Kredi notunuz ve kredi limitinize bakılarak ne kadar kredi alabileceğiniz hakkında bilgiyi bankanın müşteri temsilcisinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

 

KAYNAK: https://www.kredivepara.com/emekliye-faizsiz-kredi-veren-bankalar-2019/