FED Başkanı Jennet Yellen'in konuşması saat kaçta?

Piyasalar bugün FED Başkanı Jennet Yellen'in konuşmasına odaklanmış durumda..FED Başkanı'nın faiz arttırımına yönelik vereceği mesajlar piyasaların yönünü belirleme de etkili olacak. Bu akşam FED Başkanı'nın şahin bir tutum mu yoksa güvercin bir tutum mu sergileyeceği merak ediliyor.

FED Başkanı Jennet Yellen'in konuşması saat kaçta?

Bu akşam Türkiye Saati'yle saat 18:00'de ABD'de kongrede sunum yapacak ABD Merkez Bankası Başkanı'nın vereceği mesajlar piyasalar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Donald Trump yönetiminden sonra FED'in ekonomi politikalarında biraz daha temkinli davrandığını ve "Trump Belirsizliği" üzerine hesapların yapıldığı biliniyor. 

 

Bu akşam FED Başkanı Jennet Yellen'in Mart ayında olası bir faiz arttırımını işaret etmesi halinde piyasalarda doların güçlenmesi bekleniyor. Böyle bir söylem altında da düşüş şeklinde kendisini gösterecektir. Büyük şirketler FED Başkanı Yellen'in açıklamalarını görmeden pozisyon almaktan kaçınıyorlar. 

 

Piyasalarda bu yıl çok süpriz veriler olabileceği de konuşulanlar arasında. Bugün otoriter bir analiz kuruluşu Euro/Dolar paritesinde 1'e hazır olun şeklinde bir açıklama yaparak kafaları karıştırdı.

 

Akşam 18:00'den sonra FED Başkanı'nın vereceği mesajlara göre piyasalarda sert hareketler görülebileceği belirtiliyor. Bugün gelişmekte olan ülkelerin kurlarının yüklesilişte olduğu bir gün yaşanılıyor. Bunda da özellikle Trump'un Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın istifa etmesinin etkili olduğu belirtiliyor.