Şahmerdan HAMMER60

Şahmerdan Makinesi bu güne kadar üzerinde çalışmaktan en çok zevk aldığım makinedir. Neden diyeceksiniz, Power hammer diye tabir edilen bu makine bir nevi araba motoru yapmaya benzemekte, makinenin üretimi, dökümü, döküm materyali seçimi, döküm kalıpları, maçaları, tasarımı, honlama, rektefiye, conta, keçe, segman yağlama sistemi, yüzeysel ısıl işlem gibi tüm processler ve meşakkatli bir takip sürecinden sonra ortaya çıkan lokomotif sesini andıran ses insanı mest eden bir yapıya sahip.

Şahmerdan HAMMER60

Şahmerdan Makinesi bu güne kadar üzerinde çalışmaktan en çok zevk aldığım makinedir. Neden diyeceksiniz, Power hammer diye tabir edilen bu makine bir nevi araba motoru yapmaya benzemekte, makinenin üretimi, dökümü, döküm materyali seçimi, döküm kalıpları, maçaları,  tasarımı, honlama, rektefiye, conta, keçe, segman yağlama sistemi, yüzeysel ısıl işlem gibi tüm processler ve meşakkatli bir takip sürecinden sonra ortaya çıkan lokomotif sesini andıran ses insanı mest eden bir yapıya sahip.


Mucit :  1850 li yıllarda bana göre bir mekanik dehası Alman mucit tarafından Almanyada ilk üretimi yapılan tasarım hala dünyadaki emsallerine ışık tutmaktadır.


Tasarım sürecimizde dünyadaki en iyi şahmerdanların tamamı incelenmiş olup, hepsinin en iyi özellikleri bir araya getirildi ve içerisine kendi firkirlerimizin yansımaları ile daha hızlı, daha güçlü Şahmerdan, daha verimli, sağlam bir makine ortaya çıktı. Ömer Gülüşen’ e Şahmerdan döküm kalıpları ve maça sistemindeki emeklerinden ötürü teşekkürler.


Sadece bir örnek verelim, Şahmerdanımızın çekiç ağırlığı Şahmerdan modelinde 60kg değil 62kg dır. Böylece, 4 vuruşta(stroke) ta yapılabilecek işlem 2 vuruşta tamamlanıyor.


Özellikler

Bu üstün özelliklere sahip dövme presi olaraktan kullanılabilecek şahmerdanımızı ilk tercih eden yurtdışı ülke Romanya oldu. Yurt dışı müşterimizi Şahmerdanımızla buluşturan Mehmet Çetinkaya bey ve Uzman Satış yönetmenimiz e Teşekkürü bir borç Biliriz. Kalıpları değiştirilince sanki başka bir makineye dönüşmekte. Her atölyede olması gereken, bu yetenekli havalı makinaya sahip olmak için bizi arayınız.


İşte Bu BİZİM İŞİMİZ