Sigorta Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zorunlu ve isteğe bağlı olarak yapılabilen sigortalar üçüncü kişilerin mallarına ve canlarına gelebilecek zararları karşılayabilmek üzere düzenlendiği gibi aynı zamanda bireysel olarak sizin de mal ve can sağlığınızı teminat altına alan sigorta türleridir. Bu sigortaların bazıları kanunlar tarafından yaptırılması zorunlu olan sigortalardır.

Sigorta Şirketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Trafik, kasko, DASK, seyahat ve sağlık ile birlikte kurumsal sigorta ürünlerinden yararlanmak istiyorsanız ilk olarak fiyat araştırması yapmalısınız. Bazı sigorta primleri sabit olabileceği gibi bazı sigorta primleri ise sigorta şirketlerinin fiyatlandırma politikalarına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Sigorta Tekliflerini Karşılaştırın

Sigorta primleri hesaplanırken o sigorta türünün ve hesaplama yapılırken göz önünde bulundurulması gereken detayların türleri de göz önünde bulundurulabilir. Hesaplamalar risk faktörlerine göre değişebilmektedir.

Bazı sigorta şirketleri, diğer sigorta şirketlerinin fiyat tekliflerini ortalama olarak gösterebilen seçeneklere sahiptir. Bu tablolara göz atarak fiyat karşılaştırması da yapabilirsiniz. Sigorta poliçesinde yer alabilecek hizmetlere ve teminatlara da göz atmayı unutmamalısınız. Aynı zamanda optimum maliyet ile sigortalanmak istiyorsanız, ihtiyaç duymadığınız ek teminatları seçmemelisiniz.

Ek teminat primleri de şirketler arasında farklılık gösterebilir. Bu sebeple, hangi sigorta şirketinin hangi ek teminatları ne gibi primler ile size sunduğunu detaylı bir şekilde araştırmadan harekete asla geçmemelisiniz.

Sigorta şirketi seçiminizi yaparken en fazla dikkat etmeniz gereken bir diğer detay ise şirketin güvenilir ve bilinirliği olan bir şirket olmasıdır.

Generali Sigorta Ürünleri

Bu noktada ön plana çıkan Generali, kasko, trafik, DASK, seyahat ve sağlık sigortası, bireysel sigorta ürünleri ve kurumsal sigorta ürünleri ile dikkat çekmektedir. Kendi resmi internet sitesinde fiyatlandırmalar hakkında tamamen şeffaf davranan Generali kişiye özel sigorta teklifleri sunmaktadır.

Kendi kaskonuzu oluşturabileceğiniz internet sitesinde hasar anında ne tür teminatlardan yararlanabileceğinize de detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Her bir sigorta ürünü için detaylı açıklamalar yapan yer alan blog kısmı da düzenli olarak güncellenen içerikler ile doludur.

Generali internet sitesi üzerinden hasar işlemleri yapabilir, hasar bildirim formunu doldurarak şirkete bilgi verebilir, kaza tespit tutanağı işlemini gerçekleştirebilir, tedarik işlemlerinizi halledebilir ve eksper işlemleriniz için de destek alabilirsiniz.