Yapılandırmadan çıkanlara yeni şans (Naci Ağbal'ın açıklamaları)

Maliye Bakanı Naci Ağbal,borcunu yapılandırıp daha sonra yapılandırmadan çıkanlar için yeni bir şans getirildiğini açıkladı. Mayıs ayı sonuna kadar ödeme hakkı verilen mükellefler, ikinci kez yapılandırma imkanından faydalanabilecekler.

Yapılandırmadan çıkanlara yeni şans (Naci Ağbal'ın açıklamaları)

Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmayla mükelleflerin vergi borçlarında bir yapılandırmaya gidilmiş faiz gibi çeşitli kalemlerde devlet alacaklarından vazgeçmişti. Maliye Bakanlığı'nın son yaptığı tespitlere göre borcunu yapılandırıp,vaktinde ödeme yapmayan ve yapılandırmadan çıkan çok sayıda mükellef vardı.


Bu mükelleflere yeni bir yapılandırma şansı sunuldu. Aksattıkları ödemeyi Mayıs Sonuna kadar yapan mükelleflerin yapılandırmaları devam edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 6736 sayılı Torba Yasa ile Bazı Alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna yönelik düzenlemeler yapıldığını belirterek, ödemelerini süresinde yapmayanlar için yeni bir şans getirildiğini söyledi. 

 

Bu durumda olan mükelleflerin ihlale neden olan tutarlarının 27 Ocak tarihine kadar hesaplanacağını söyleyen Ağbal, üzerine geç ödeme zammı da eklenerek 31 Mayıs 2017'ye kadar yatırmaları halinde yapılandırmalarının devam edeceğini söyledi. 

Peşin ödeyemeyenler taksitli ödeyebilecek

Peşin ödeme yapamayanlar için taksitli ödemeye geçilmesi imkanı sağlayan Naci Ağbal, "Bunun için borçluların nisan ayı sonuna kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekmekte. Bunun yanı sıra, daha önce peşin ödemelerini aralık ayında gecikme zammı ile yapan vatandaşlarımıza da peşin ödeme indirimi uygulayacağız ve fazla ödedikleri tutarı iade edeceğiz."dedi.