Yaz lastiği seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Kış lastiklerinin faydalarını anlatmıştık. Malum yaz geliyor birde yaz lastikerlini neden yazın kullanmalıyız onu anlatalım.

Yaz lastiği seçerken dikkat edilmesi gerekenler

HABER GAZETE Ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunu getiren yönetmenlik 1 nisan ihtibariyle işlevsiz kaldı fakat kış gelince tekrar kış lastikleriniz takmalısınız ama artık yaz lastiklerinize geçiş yaabilirsiniz. Yok ben kış lastikleriyle yola devam edecem derseniz o ayrı ama bu biraz riskli malum adı üzerinde kış lastiği kışın kullanılması gerekiyor. Uzmanlar nasıl ki kışın kış lastiği kullanması gerekiyor diyorsa, yazında yaz lastiği kullanılması gerekiyor zira lastikleriniz sizin ve sevdiklerinizin can güvenliği için aracınızın en önemli parçalarından biri aracanızın yolla temasını sağlayan tek bağlantı noktası yere bastığı alan temas ettiği dokunduğu yer oda elinizi lastiğiniziin üzerine koyarsanız aşağı yukarı elinizin kapladığı yer kadar. 


Avuç içinizin kapladığı alanı ne kadar doğru kullandığınız hem kendi sağlınız hem araçtaki ve o an trafikteki diğer araçların güvenliği ile ilgi bu alanı ne kadar doğru kullanırsanız yani ne kadar doğru lastik seçerseniz güvenliği arttırıyorsunuz aslında lastikler herkes için trafikte aslında birer can simididir. Bu yüzden güvenli sürüş için doğru lastik seçimi çok önemli bunun bir kaç kriteri var.


Uzmanlar en güvenli lastiğin aracın üretici firma tarafından belirleği orjinal ebattaki lastik olduğunu belirtiyor. Çünkü üreticiler araçları dizay ederken hız yol sürücü gibi faktorleri hesaba katarak buna göre tasarım yapıyorlar.

Sürücülerin yaması gerekense tavsiye edilen boy ve ebattaki lastiği tercih etmek. Farklı hava yol durumlarıda lastik seçimlerinde oldukça önemli