2020 Asgari Ücrette İlk Toplantı bugün

7 milyona yakın işçinin merakla beklediği 2020 asgari ücretinin ne kadar olacağının cevap bulacağı toplantıların ilki bugün yapılacak. Sendikalar konuyla ilgili tekliflerini sundular.

2020 Asgari Ücrette İlk Toplantı bugün
2019 yılı için asgari ücret olarak 2 bin 20 TL alan işçiler, gelecek yılın asgari ücretinin ne kadar olacağını merakla bekliyor.

İLK TOPLANTI BUGÜN
Asgari Ücret Tespit Komisyonu; bugün saat 14.00'te Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplanacak.

Toplantıya işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen TİSK katılacak. Komisyonda 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişi yer alıyor.

7 MİLYON İŞÇİ
Türkiye'de asgari ücretle çalışan yaklaşık 7 milyon işçi var. Asgari ücret toplantısından çıkacak karar, 30 milyona yakın insanı yakından ilgilendiriyor.

2 BİN 578 TL
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetimizin altında olmayacak." diye konuştu. Ancak Atalay, nihai rakamı DİSK ve HAK-İŞ ile görüştükten sonra belirleyeceklerini de vurguladı.