Adil Gür Referandum Tahminini açıkladı

1 Kasım Seçimleri'nin tek bileni olan araştırmacı Adil Gür, Cumhurbaşkanlığı Referandum'da tahminlerini açıkladı. Evet oyunun çıkacağının kesin olduğunu söyleyen Adil Gür, "100 kez referandum yapılsa 100 kez evet çıkar." diyerek iddialı konuştu.

Adil Gür Referandum Tahminini açıkladı

Televizyonların bilinen siması ve seçim anketleri denince ilk gelen isimlerden biri olan Adil Gür,Cumhurbaşkanlığı Yasası'nı getiren ve Başkanlık sistemine geçişi sağlayan anayasa değişikliğiyle ilgili referanduma dair yaptığı anket çalışmalarının neticilerini açıkladı. 

 

EVET YÜZDE 64'Ü BULABİLİR

Referandumda evet çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyen Adil Gür, yaptıkları anketlere göre halkın yüzde 54'le yüzde 63 arasında evet oyu verme potansiyelinin olduğunu ifade ederek, iyi bir kampanyayla bu oranın yüzde 60'ında üzerine çıkabileceğini belirterek Ak parti ve MHP seçmenin toplam oyunun yüzde 64'ler civarında olduğunu söyledi. 


ERDOĞAN'IN BEĞENİLME YÜZDESİ

"100 kere referandum yapılsa 100 kere evet çıkar." diyen Adil Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı beğenininde yüzde 60'ın üzerine çıktığını ifade etti.