Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırlandı!

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ’nün firari Hava Kuvvetleri sorumlusu Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiaları üzerine iade talepnamesi hazırladı ve talepnameyi Adalet Bakanlığına gönderildi.

Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırlandı!

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, örgütün firari sorumlusu Adil Öksüz için harekete geçti. Davanın iki numaralı sanığı olan Öksüz’ün Almanya’da olduğu iddiaları üzerine mahkeme, Öksüz’ün Türkiye’ye iadesi için talepname hazırlayarak Almanya’ya ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığına gönderdi. Mahkemece hazırlanan 18 sayfalık talepname 1 Kasım’da yazılırken, 6 Kasım’da ise Adalet Bakanlığına gönderildi.

Talepnamede, Öksüz’e Akıncı Üssü davasında istinat edilen, “anayasayı ihlal”, “Cumhurbaşkanına suikast”, “yasama organını ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü yönetmek”, “askeri komutanlıkların gasbı”, “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “mala zarar verme”, “kamu malına zarar verme”, “ibadethanelere zarar verme”, “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarına yer verildi. Suçlamalar hakkında tek tek açıklama yapan mahkeme, Öksüz ile alakalı delillere de talepnamede yer verdi. Mahkeme, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Devleti arasındaki "Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi" hükümlerine dayanarak iade istedi.