Anayasa Referandumu anketlerinde son durum

CNN TÜRK canlı yayınına katılan ANDY-AR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar,Anayasa Referandumu ile ilgili yapılan anketlerde son durumu açıkladı. Anayasa referandumu anketlerinde evet mi önde hayır mı? İşte Faruk Acar'ın açıkladığı anket sonuçları...

Anayasa Referandumu anketlerinde son durum
Deniz Bayramoğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına katılan Anket Şirketi Yöneticisi Faruk Acar, "Bu pazar refarandum olsa oy oranları ne olur?" şeklinde soruya şöyle cevap verdi. "Şu an için şerh koyarak şunu söylemeliyim ki, evetle hayır arasındaki fark şu an için 2 puandır. Yani biri yüzde 55'lerde diğeri yüzde 42'lerde..Kararsız seçmen sandığa gitmezse bundan faydalanacak olan fazla oyu olan Ak Parti'dir."

Faruk Acar konuşmasında MHP seçmeniyle ilgili ilginç bir tespitte yaptı. Acar'ın izlenimlerine göre MHP Seçmeni partinin aksine hareket ediyor ve bu aran yüzde 60'larda! Referandum için bugünkü objektifte bıçak sırtında bir durum olduğuna dikkat çeken Acar, MHP'nin kendi içinden gele yüzde 30-35'lik seçmeninin parti yönetiminin kararına uyarak referandumda evet diyeceğini tespit ettiklerini söyledi. 


AK Parti içerisinde de Başkanlık Sistemi'nin getirilmesine karşı olan bir kitle olduğunu iddia eden Faruk Acar,MHP'den gelen desteğin bir evet çıkması için yeterli olmadığını söyledi. Ama geçmiş seçimlerden edinilen bir tecrübeyi de aktaran Faruk Acar,hayırcı Ak Partililerin oy kabinine girdiğinde hayırcı CHP'yle aynı safta olmamak adına Evet oyu kullandıklarını söyledi. 


Bu seçmenlerden bir kısmının sandığa gitmemesi gibi bir ihtimal olduğunu söyleyen Faruk Acar, HDP'nin "Seni Başkan yaptırmayacağız söyleminin peşinden gideceğini düşündüğünü söyledi. 


CHP ve HDP'nin birlikte bir hayırcı blok olarak kampanya yürütmesi halinde Referandumda yüzde 60 oranında bir evet oranı çıkacağını tahmin ettiklerini söyleyen Faruk Acar, "Yaptığımız araştırmalarda yaklaşık olarak 55 ila 60 arasında bir değerde olması muhtemeldir. Bir dip not olarak, şerh koyarak ifade etmem gerekiyor. Şu an itibariyle evet ve hayırlar arasında sadece 2 puan fark var. Yani biri 44 diğeri de 42. Aradaki gri alan eğer sandığa gitmezse, burada faydalanacak olan yine daha fazla oy oranına sahip olan AK Parti'nin desteklediği sonuçtur. Yani MHP seçmeni sandığa gitmedi, HDP seçmeni de mevcut şartlarda Güney Doğu'da oy kullanmadığını var sayarsak; buradaki yarış AK Parti ve CHP seçmenleri arasında olursa, bu oran tabii ki evete olumlu anlamda yansıma yapacaktır diyebilirim." dedi.