Ara Tatil için okul taşıtı servis ücreti ödenir mi? GÜNCEL TARTIŞMA

Bu aralar Veliler okul taşıtlarına ara yıl tatili için servis ücreti ödeyip ödememenin tartışmasını yaşıyor. Servisçiler "1 haftalık tatile gittiğinizde ev kirası ödemiyor musunuz?" derken velilerde servisçilerin 1 haftalık vermedikleri hizmetin karşılığını talep ettiklerini belirtiliyorlar. Peki resmi olarak servislerin 1 hafta için ücret talep etme hakkı var mı?

Ara Tatil için okul taşıtı servis ücreti ödenir mi? GÜNCEL TARTIŞMA

Bu haftanın güncel tartışması servislere 1 haftalık ara tatil için ücret ödenip ödenmemesi konusu. Bu konuda velilerle servisçileri karşı karşıya getiren bir durum var. Veliler 1 haftalık tatilde servisçilerin bir hizmet vermediklerini ve dolayısıyla servis ücretinin 1 hafta eksik ödenmesi gerektiğini savunurken, servisçiler de tatilin ara yıl tatili olmadığını belirterek "1 hafta tatile gittiğinizde evinizin kirasını eksik mi ödüyorsunuz?" diye sorarak kendilerini savunuyorlar. 

 

UKOME KARARI NE DİYOR?

 

İstanbul'da kent içi trafiği düzenleyen Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin 27.08.2019 tarihli kararında; Öğrenci Taşıma Servisleriyle ilgili 13. madde şöyle diyor. Öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabidir. (Yarıyıl tatili ücreti alınmaz) Bu durumda şu sonuç çıkıyor. Arayıl tatili ücrete tabi.