Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye silahlı saldırı girişimi

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye istifa eden bir memur tarafından kuru sıkı tabancıyla saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırıyı Töre'nin makam şoförü araçtan inerek engelledi. Makam şoförünün elinden yaralandığı belirtiliyor.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye silahlı saldırı girişimi

Aydın'da bugün sıcak dakikalar yaşanıldı. Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'yi taşayan makam aracı saat 17:30 sularından mesaiden çıkan kurum kapısından ayrıldıktan hemen sonra meydana geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sivil memur olarak çalışırken görevinden istifa eden eski çalışan,Pervin Töre'nin makam aracının önünü keserek silahını çekti. 


Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye silahlı saldırının detayları


Daha önce Pervin Töre'yi çeşitli yollarla tehdit edildiği de öğrenilen zanlı silahını çıkararak araca doğru bir el ateş etti. Ardından Töre'nin makam şoförü Mendere Peker,aracı durdurarak indi ve zanlıyı engellemeye çalıştı. Boğuşma sırasında zanlının elindeki silah bir kez daha ateş aldı ve şoför Menderes Peker elinden yaralandı. 


Endişelenen saldırgan ara sokaklara kaçarak izini kaybettirirken, kısa sürede olay yerine intikal eden polisler silahın kuru sıkı olduğunu tespit etti. Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre olay yerine giderek saldırgandan şikayetçi oldu. 

 

SON DAKİKA: Saldırgan yakalandı

Olaydan sonra kaçarak kayıplara karışan saldırgan polisin geniş çaplı operasyon başlatmasından 2 saat sonra Ata Mahallesi'nde yakalandı. Zanlının ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldüğü belirtiliyor .

 

Korku dolu anları anlatan şoför Menderes Peker, mesai çıkışı giderken bir anda aracın önünü kesen saldırganın üstüne atlayarak engellemeye çalıştığını, o esnada elinden yaralandığını belirtti.