Bakan Süleyman Soylu'dan terör örgütlerine çok sert tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta meydana gelen terör saldırısı ile ilgili, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, "Şırnak'ta 5 teröristi etkisiz hale getirdik, yetmedi Bitlis'te 2 teröristi etkisiz hale getirdik. Yetmedi şimdi onları kıstırdık en az orada 8-10 tanesini etkisiz hale getireceğiz. Türkiye bilesin, çocuklarımızın kanları yerde kalmayacak" dedi.

Bakan Süleyman Soylu'dan terör örgütlerine çok sert tepki
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta meydana gelen terör saldırısı ile ilgili, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, "Şırnak'ta 5 teröristi etkisiz hale getirdik, yetmedi Bitlis'te 2 teröristi etkisiz hale getirdik. Yetmedi şimdi onları kıstırdık en az orada 8-10 tanesini etkisiz hale getireceğiz. 13 yaşındaki kızları dağa götürüyorlar. Onları terörist yapmak istiyorlar. Onlar kaçtıklarında neler yazdıklarını biliyorum. Oradaki çocuklarımızı taciz ediyorlar. Pantolonunu şöyle eteği şöyle giyeceksin diyorlar. Ben de bir babayım. Bundan sonra o çocukları bir daha dağa götürürlerse bundan sonra İçişleri Bakanlığı bana haram olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük bir coşkuyla kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, yıllardır ülkemizi çok badirelerden geçirdiler, bizi terbiye etmeye çalıştılar darbelerle, terörizmle, anarşizmle, enflasyonla, ekonomik krizlerle terbiye etmeye çalıştılar. Bu ülkede bir annenin iki evladını birbirine sağcı ve solcu diye bizi terbiye etmeye çaltılar. Bizi kıyafetlerimizle başı açık başı kapalı diye terbiye etmeye çalıştılar. Başbakanımızı asarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bir sağdan astık, bir soldan astık diye, 17 yaşındaki çocukların yaşını büyütüp asarak terbiye etmeye çalıştılar. Tam medeniyet değerlerimizi geleceğe taşımak üzereyken bizi terbiye etmeye çalıştılar, 28 Şubat'la, bizi etnik kökenizimi ayırarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. 10 yıllardan beri bizi terbiye etmeye çalıştılar. Gezi olayları ile milletimizi birbirine kışkırtarak, IMF ile borçlarımız üzerinden, 6-7 Ekim olayları ile bizi terbiye etmeye çalıştılar. F16'larla, tanklarla bu masum milletimizin, bu semalarda Allahüekber diye, şu nazlı bayrağımızın dalgalanmasını isteyen bu aziz milletimizi terbiye etmeye çalıştılar. Artık yorulduk, arkamıza bakmadan yorulduk, yeniden bir 15 Temmuz gelecek mi diye, acaba yeniden başbakanlar asılacak mı diye arkamıza dönüp bakmaktan yorulduk. 2023'e, 2071'e bakmak istiyoruz" diye konuştu.

 "Kılıdçaroğlu kiminle uzlaştı"

Anayasa değişikliği sürecinde MHP ile uzlaştıklarını hatırlatan Bakan Soylu, "Bir adım biz gittik bir adım MHP gelsin ve ortak bir noktada uzlaştık. Hepinizin huzurunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ülkemiz için, bu ülkeyi düşürülen tuzaklara düşürülmemesini sağladığı için, hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Hadi biz MHP ile uzlaştık biraz o, biraz biz feragat ettik. Peki Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı. HDP ile uzlaştı, PKK ile uzlaştı. Daha ötesi var. FETÖ ile Almanya ile Hollanda ile uzlaştı mı? İster PKK olsun, ister DAEŞ, ister FETÖ olsun, ister Almanya olsun topunuz gelin topunuz, bize Türkiye yeter" dedi.
"İçişleri Bakanlığı bana haram olsun haram"

Kandil'in 'Şiddetti artıracaksınız, herkese valisine, vatandaşa herkese saldıracaksınız' diye emirler yağdırdığı bilgisini paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir de bir şarkı çıkarmışlar. Tek millete hayır. Neymiş tek bayrağa hayır. Bunu duydum, Şırnak'ta HDP çıkarmış, PKK'nın sözde partisi. Hemen Şırnak Valisini aradım ve bu şarkıyı hiçbir yerde duymak istemiyoruz. Hemen yasaklattım. Öyle yok. Bu milletin kardeşliğine, medeniyetine, geleceğine, şöyle kimsenin istediği yerde han kuracağı bir ülke değil. Biz kardeşliğimizi bugün bulmadık. Bin yıldır biz kardeşiz. 13 yaşındaki kızları dağa götürüyorlar. Onları terörist yapmak istiyorlar. Onlar kaçtıklarında neler yazdıklarını biliyorum. Oradaki çocuklarımız taciz ediyorlar. Pantolonunu şöyle eteği şöyle giyeceksin diyorlar. Ben de bir babayım.Bundan sonra o çocukları bir daha dağa götürürlerse bundan sonra İçişleri Bakanlığı bana haram olsun haram. Onların artık bittik dediklerini noktada, onların değirmenlerine can suyu taşımamak gerekir. Siyaset yapabilirsiniz ama bu bir gelecek meselesi ise sapla samanı ayırmanız lazım" şeklinde konuştu.
"Kılıçdaroğlu eğer ihraç etmezsen"

CHP Konya Milletvekilinin 'İzmir'den denize dökeriz' sözleri üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Bakan Süleyman Soylu, "Eğer partiden ihraç etmezsen bizim gözümüzde de bu milletinin gözünde de düşüksün düşük" dedi.

 "Nerede bugün kodeste, tükürüğü ile uğraşsın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:
"Eğer canlarını biraz seviyorlarsa o Kandil'den sıvışıp gitsinler. Bu devletle milletle baş etmeye çalışan kim varsa sonunu yedi kat dip olmuştur. Onların da yeri yerin yedi kat dibi olacaktır. 'TC'yi tükürüğümüzle boğarız' demişlerdi. Nerede bugün? O tükürüğü ile uğraşsın şimdi kodeste. Biri de 'Sırtımızı PKK'ya YPG'ye dayarız' demişti. Daya şimdi duvara da neye dayanıyormuş gör. Bu milletin birliğini yok etmeye çalışacaksınız ha. Paralar artık terör örgütlerine, silahlara gitmiyor, hizmete gidiyor. Ne demişlerdi 'özerklik ilan edeceğiz.' Hadi bakalım cesaretiniz olsun , o gün söylediklerinizi bugün de söyleyin. Özerklik deyin bakalım da alsın bakalım evlatlarımız boyunuzun ölçüsünü" diye konuştu.