Bakanlığın Büyükanne projesi tamamlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı Büyükanne Projesinde sona yaklaşıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu büyükanne projesinin önümüzdeki hafta sonlandırıp kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

Bakanlığın Büyükanne projesi tamamlanıyor
Kadın istihdamı konusunda hassas olduklarını ve bu konuyla ilgili çalışmalarını devam ettireceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, büyükanne projesini de bu kapsama aldı. Büyükanne projesi ile kadının istihdamdaki yerinin kuvvetlenmesi, annenin evladıyla olan hukukunun güçlenmesi, sağlıklı ve güvenli koruma ortamı yaratılması amaçlanıyor.


Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen proje dışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının, farklı konularda da girişimleri olacak. Bunlardan bazıları şu ana başlıklarda toplanıyor. Türkiye’de yaşayan Roman halk, engelli vatandaşlar, mahkum ve eski mahkumlar ve dezavantajlı kitleler…

Sömürü anlayışı ile dünyanın neresinde olursa olsun sürekli sorun, açlık, kan, gözlayı, göçlere maruz kalan kitlelerin dezavantajlı kitleler oduğunu söyleyen Müezzinoğlu, “Sosyal İçerme ve İstihdam Farkındalık Arttırma Toplantısı”na katıldı. Toplantıda dünyada büyük bir çoğunluğun dezavantajlı gruplar içine gidiğini ve tüm dünyanın bu soruyu kendisine sorması gerektiğini söyledi.