Barolar Birliği'nden Diyarbakır'daki annelere destek ziyareti

Türkiye Barolar Birliği PKK'nın kaçırdığı evlatlarını geri isteyen Diyarbakır'daki annelerin eylemine destek vermek için yönetim kurulundan oluşan bir ekiple destek ziyaretine gitti. İşte Diyarbakır'daki ziyaretin detayları..

Barolar Birliği'nden Diyarbakır'daki annelere destek ziyareti
TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DİYARBAKIR’DA ŞEHİT ANNELERİNİN NÖBETİNDE

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Elibol başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet; Diyarbakır’da PKK’nın kaçırdığı evlatlarını bekleyen acılı annelere destek verdi.

TBB’den yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“ANNELERİN YANINDA, TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KARŞISINDA OLMAK, HUKUKİ, İNSANİ VE VİCDANİ BİR TUTUMDUR

Toplum olarak o kadar siyasileştik ki, bir annenin evladının arkasından döktüğü gözyaşlarına, haykırışlarına bile hemen bir siyasi yorum yapar olduk. Halbuki vicdan ve adalet duygusu, bir annenin feryadına her türlü siyasi düşünceden sıyrılarak bakabilmeyi gerektirir.

Bu anneler, terör örgütünün kaçırdığı veya kandırdığı evlatlarını geri istiyor. Bağırlarına basabilmek, yeniden onları koklaya koklaya kucaklayabilmek için.

Onlar anne!

Tüm niyet okumaları bir kenara bırakalım. Bu acılı ailelerin yaşadıklarını hissedelim. Onlara destek verelim.

Biz anneleri desteklemek, cesaretli çıkışlarını dünyaya duyurmak için buradayız.

Diyoruz ki;

Bir annenin evladına göz dikmiş teröristler, annelerden korkun. Çünkü onlar koşulsuz sevgiyle karanlığı aydınlatacak, bu güzel ülkeye toplumsal huzur ve barış getirecekler.”