Başkan Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu, ‘Bylockçuları’ açıkla

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Gökçek, evetçilerin oylarını yüzde 60’ın üzerine çıkarmaya çalışılırken, hayırcıların da yüzde 40’ın altına düşmemek için mücadele ettiklerini söyledi

Başkan Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu, ‘Bylockçuları’ açıkla

Ankara’da mart ayının 1’inde, 9’unda ve 21’inde 3 kez anket yaptırdığını hatırlatan Başkan Gökçek, “Birinci anketin sonucu yüzde 55.4, ikinci anket 56.2, üçüncüsü 58.3 olarak çıktı. İnşallah dördüncüsünde yüzde 60 'evet' oranını yakalayacağımızı umut ediyorum. Gün geçtikte yaşanan gelişmeler karşısında kararsızların da kanaatleri değişirken, az da olsa 'hayır' diyenlerin de 'evet'e doğru kaydığı görülmektedir” diye konuştu.

“Yüzde 57 ile 59 arası”

Program sunucusu diğer büyükşehirlerde sonuçların başa baş olduğuna dair yorumlar yapıldığını, bu konuda bir bilgisinin olup olmadığını sorması üzerine Başkan Gökçek, “İstanbul’da da 'evet' oylarının 'hayır' oylarının üzerinde olduğunu 3-4 firmadan duydum. Ankara’da yüzde yüze isabet edecek anketler yaptık. Türkiye ortalaması Ankara’nın ya 1 puan altı ya da 1 puan üstüdür veya aynıdır. Demek ki yüzde 57 ile 59 arasındadır” dedi.

Referandum ile ilgili sürekli bilgilendirme toplantıları düzenlediğini, televizyon programlarında niçin 'evet' niçin 'hayır' denilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulunduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, tüm terör örgütlerinin ve dış güçlerin 'hayır' derken, istikrardan yana olanlarn 'evet' dediğini anlattı. Konuşmasında bütün teröristlerin ve hainlerin 'hayır'da birleştiğini ama hayır oyu verenlere, hiçbir şekilde terörist denilemeyeceğini yineleyen Başkan Gökçek, “Hayırda hayır yoktur” dedi.

“Kılıçdaroğlu, elinde fırsat var ‘Bylockçuları’ açıkla”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “AK Parti içinde 120 ile 180 arasında 'Bylock' kullanan milletvekili var. Bu da kontrollü bir darbe olduğunu gösteriyor” sözleriyle ilgili Başkan Gökçek, kendisinin yazdığı Sol Siyaset, CHP ve FETÖ İlişkileri kitabının çıkmasıyla Kılıçdaroğlu’nun telaşa kapıldığını söyledi. Başkan Gökçek, “Çünkü burada FETÖ ve CHP ilişkileri bütün çıplaklığıyla ortada. Madem elinde delil var çık ortaya açıkla. Neden 16 Nisan sonrasını bekliyorsun. Elinde fırsat var açıkla ‘Bylockçuları’ açıkla. Ama onun derdi başka, parti içinde seçim sonrası büyük kaos var. Muharrem İnce ve Fevzioğlu meydan meydan dolaşarak muhalefet bayrağı açacaklar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe iddialarını saçmalık olarak niteleyen Başkan Gökçek, “Madem buna inanıyordu Kılıçdaroğlu, neden Yenikapı mitingine katıldı?” diye sordu.

Günün önemli gündem maddelerinden birinin de CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un "Referandum sonuçlarının evet çıkması durumunda, sizi Samsun’dan başlayarak yeniden İzmir'de denize dökeriz” şeklindeki açıklamaları olduğunu vurgulayan sunucunun bu konudaki düşüncelerini sorması üzerine Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Tam deli saçması, hadi buyur denize dök. Böyle bir cümle milletvekiline yakışır mı? O zaman biz de hayırcıları denize dökelim. Bu demokrasinin neresine yakışıyor. Açıklamaları da tam bir saçmalık.”
Konuşmasına Türk siyasi tarihinde cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında her zaman sorun yaşandığını, bunun siyasi ve ekonomik sonuçları olduğunu anlatan Başkan Gökçek, halkın artık istikrardan yana olduğunu, AK Parti iktidarı döneminde sağlıktan eğitime, ulaşımda yapılan yenilikleri kadar hizmetleri tek tek sıraladı. Başkan Gökçek, 5 cente muhtaç, emekli maaşı ödeyemeyen Türkiye’nin, borç veren bir ülke haline geldiğini söyledi.

Programda sunucunun, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Yıldırım’ın katılımıyla pazar günü Ankara’da gerçekleştirilen açılışlar için ulaşım araçlarının ücretsiz yolcu taşımasına tepkiler geldiğini” belirtmesi üzerine Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Bu Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin resmi açılışıydı. Sonunda açılan tesislerin kurdelasını kestik. 1 milyar 400 bin TL’lik yatırımların açılışını yaptık. Bunları da vatandaşların görmesinden daha doğal ne olabilir?”
Açıklamalarında FETÖ’nün ihanetleri ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetler ile 15 Temmuz darbesi girişiminin kilit ismi kaçak Adil Öksüz hakkında görüşlerini de belirten Başkan Gökçek, Türkiye’de özellikle 2001 yılından sonra gerçekleştirilen, faili meçhul ve siyasi cinayetlerinin tamamının FETÖ tarafından işlenmiş olduğunu, bunların da zamanla tek tek ortaya çıktığını söyledi. Avrupalı parlamenterle bir araya geldiğinde de 15 Temmuz ve FETÖ’yü anlattığını ifade eden Başkan Gökçek, Avrupalılara kendi ülkesine bunu yapanların onlara neler yapabileceğini söylediğini vurguladı.

“Ankara’ya yatırımlar akacak”

FETÖ’yü Türkiye’den silmek için referandumdan 'evet' çıkmasının şart olduğunu kaydeden Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Referandum sonucunda Türkiye’de istikrarın güçleneceği ve iktidarın güçleneceği için çok mutlu olacağız. Türk milletinin kararını gördükten sonra, Avrupa’dan bize posta koyanların ters yüz olup, oturup 'nasıl anlaşacağız' diye düşüneceklerini bekliyorum. Çünkü şimdi sadece biz değil, onlar da kaybediyor. Ya kazan- kazan vardır ya da kaybet-kaybet vardır. Dolayısıyla kazan kazana döneceklerini düşünüyorum. İstikrar olacak, yabancı yatırımlar bize akacaktır. 16 Nisan’dan sonra özellikle Arap ülkelerinden 'Ankara’ya yatırım yapmak istiyoruz' diyenler var.”