Çanakkale'de artçı depremlerle ilgili KRİTİK açıklama

AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden'den Çanakkale'deki artçı depremlerle ilgili kritik açıklama geldi. Çanakkale vatandaşlara seslenen Bilden, "Vatandaşlar bizden bilgi almadıkları sürece hasarlı yada az hasarlı evlerine asla girmesinler." dedi. İncelemelerde bulunan AFAD ekipleri durum değrelendirmesi yaptı.

Çanakkale'de artçı depremlerle ilgili KRİTİK açıklama
Çanakkale'de artçı depremler sürüyor. Depremin ilk saatlerinden sonra olay yerine giden AFAD ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine giden Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, artçı depremlerle ilgili Kritik bir açıklama yaptı. Vatandaşların bilgi almadan,evlere girin denilmeden hasarlı yada az hasarlı evlere girmemesini isteyen Bilden deprem sonrası tabloyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Depremin ilk saatlerinden itibaren AFAD ekiplerinin bölgede olduğunu söyleyen Bilden, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık'tan son durumla ilgili bilgi aldı. Daha sonra depremde evi hasar görenler için hazırlanan çadırları inceleyen Bilden,depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

İhtiyaç kadar çadırın geldiğini ve gelmeye devam edeceğini söyleyen Bilden,konteynerlerinde geldiğini,bir koordinasyon tırı oluşturularak burdan tüm çalışmaların yönetileceğini açıkladı. Vatandaşlara seslenen AFAD Başkanı, "Sayın Valim ilçe merkezinde 500 kişinin çok rahat kalacakları yataklı yerler hazırladı. Vatandaşlarımızı istediklerinde ilçe merkezine götürebiliriz, araçlarımız hazır bekliyor." diye konuştu.

Çadırların kurulduğunu ve her imkanın sağlandığını dile getiren Bilden, "Ama artçılarımız devam ediyor. Malumunuz sabahki 5,3 depremden sonra yine 13.58'de 5,3 şiddetinde bir deprem oldu. Evlerin yapı stoku kötü. Geleneksel taşlarla, kerpiçlerle evler yapılmış. Çok az bir depremde bile zarar görebilir onlar. Onun için biz uyarıyı yapana kadar kesinlikle evlerine girmesinler. Yetkililerin uyarısını beklesinler. Tekrar büyük geçmiş olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca yetkililer çevre mahallerde hasar tespit çalışmalarının başlayacağını belirttiler.