Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Naim Süleymanoğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir siroz ve karaciğer yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda olan Naim Süleymanoğlu’nun, yoğun bakımdan çıktığını ve bir transplantasyon ile karaciğer nakliyle umudunun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Naim Süleymanoğlu açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Kuzey Irak’ta ve Suriye’de yaşanan gelişmelere değinerek, “Türkiye; Irak’a, Suriye’ye buralarda yaşayan hiç kimseye bir faydası bulunmaya girişimin birileri tarafından açık veya örtülü şekilde desteklenmesinin sebebi onların birilerinin işine geliyor olmasıdır. Bugün bir gazetede okudum. ‘Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu’ diyor Kuzey Irak Yerel Yönetimindeki bir yetkili. Görmüyor musun? Ben Türkiye’den görüyorum da sen Kuzey Irak’ta nasıl görmüyorsun. Çünkü geçmişte İsrail’in Mossad’ı onların ileri gelenleriyle iş birliği halindeydi. Şimdi yine bu hareketlendi. Biz hem bu konudaki tavrımızı net bir şekilde ortaya koyacak hem de sonuna kadar ikaz vazifemizi yerine getireceğiz. Suriye’ye yakılan ateşin nasıl ülkemize sıçramasına izin vermediysek Irak’ta teşebbüs edilen bu fitneyi de durduracağız. Yeni Lawrenceler bu defa başarılı olamayacaklardır. Dünya haritasını önünüze alıp baktığınızda ülkemizin bulunduğu yerin ne derece önemli olduğunu başka hiçbir izaha gerek kalmadan görebilirsiniz. Böylesine büyük bir hazineye sahip olmanın bir bedeli mutlaka olacaktır. Türk milleti olarak bin yıldır biz bu bedeli ödüyoruz. Kimi zaman Haçlı Seferleriyle, kimi zaman Moğol istilasıyla, kimi zaman kendi içimizde oluşturulan çatlaklarla maruz kaldığımız imtihanlardan alnımızın akıyla çıktık. Bizim 2023 hedefimizi, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla daha da ileriye taşımamızın sebebi halen içinden geçtiğimiz imtihanları başaracağımıza olan inancımızdır. Bu tarihlerin hiçbiri tesadüf değildir. Sıradan değildir. Geçtiğimiz 15 yılda yaptıklarımızın taçlandırılması olan bu vizyonlarımızın mesajını dışarıdaki herkes aldı ama maalesef içimizdeki bazıları hala bu meseleyi anlayamadı. Hiç önemli değil. Her dönemde böyle gafiller çıkabilir. Asıl olan milletimizin bu taşıyıcı ve kurucu unsuru olan kahir ekseriyetinin ne dediği ve ne istediğidir. Milletimiz özellikle son 4 yıldır karşılaştığımız her sıkıntıda, iradesinin büyük ve güçlü Türkiye’den yana olduğunu ortaya koymuştur. 2019 yılından itibaren geçeceğimiz yeni yönetim sistemimiz, hedeflerimiz doğrultusunda çok daha kararlı ve süratli bir şekilde ilerleyebilmemizi sağlayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siroz ve karaciğer yetmezliği nedeniyle uzun süredir yoğun bakımda yatan Naim Süleymanoğlu ile ilgili şu duyuruda bulundu:

“Olimpiyat, dünya şampiyonluklarını hakkıyla almış Naim Süleymanoğlu ile ilgili bir duyurumu tüm milletime ve dünyaya burada hatırlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi çok ciddi bir siroz ve karaciğer yetmezliği sebebiyle yoğun bakımda. Şu anda yoğun bakımdan çıkmış vaziyette bir özel hastanede. Ancak bir transplantasyon ile bir karaciğer nakliyle umudu olduğu söyleniyor. Bunu özellikle milletime duyurmak istiyorum. Kendisine geçmiş olsun temennimi dualarımızla özellikle güçlendirmek istiyorum. Bu vesileyle inanıyorum ki Naim Süleymanoğlu’nu ülkemde, dünyada tanımayan, bilmeyen yok gibidir. Turgut Özal’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Naim Süleymanoğlu’nu o dönemde ülkemize kazandıran Turgut Özal’dı. Allah’tan şifalar temenni ediyorum.”