Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Harekât Merkezi Geliyor

15 Temmuz sonrası güvenlik eksiklerini gören devlet mekanizması şimdi bu açıkları tek tek kapatıyor. Bu bağlamda en büyük adımlardan biri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde atılıyor ve Külliye'ye bir Harekât Merkezi Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne Harekât Merkezi Geliyor

HaberTürk Gazetesi’nden Bülent Aydemir’in haberine göre;  bugün gündeme taşıdığı harekât merkezinin inşasında AFAD ekipleri rol alacak ve 10 ton bombaya dayanabilecek bir zırha sahip bir üs kuracaklar.

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası ortaya çıkan güvenlik açığını gören devlet yetkilileri, bu tür durumlarda devletin zirvesinin güvenli bir şekilde toplanabileceği ve karşı harekâtı yürütebileceği bir merkez kuruyor.

Doğal Afetlerdede Kullanılacak

Bu harekât merkezi doğal afetlerce, nükleer, biyolojik,kimyasal ve siber saldırı gibi kötü senaryolara karşı da kullanılacak. Halihazırda böyle bir merkez var ama ihtiyacı karşılamadığı 15 Temmuz’da ortaya çıktığı için yeni bir yapılanmaya gidilecek.

10 tonluk bombaya dayanıklı

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konumlandırılacak Harekât Merkezi, Eskişehir Yolu civarıda bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) içindeki tümülüs şeklindeki harekat merkezine benzer bir yapı örnek  alınarak düzenlenecek.

Çelik Destekli olacak

Çelik destekli özel bir betonla inşa edilen Harekât Merkezi’nin kenarları bin kilogramlık  ortası ise 10 bin kilogramlık konvansiyonel bombalara karşı dayanıklı bir yapıda olacak. Ayrıca her çeşit füze, bomba gibi balistik,kimyasal ve nükleer saldırılara karşı da korunaklı olacak. Harekât Merkezi, 24 saat kesintisiz iletişim, güvenlik, ulaşım ve tahliye olanakları sağlayacak şekilde tasarlandı.