Davutoğlu O Paylaşımları yapanları mahkemeye verdi

Eski Başbakan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde kendisine atfedilen DEAŞ için söylediği öne sürülen “öfkeli çocuklar” sözü için hukiki yollara başvuracağını açıkladı.

Davutoğlu O Paylaşımları yapanları mahkemeye verdi

Ahmet Davutoğlu’na ait Resmi Twitter Sayfası’ndan açıklama yaparak sosyal medya ve bazı haberlerde kendisinin DEAŞ için “Onlar terörist değil öfkeli çocuklar” dediği yönündeki sözleriyle ilgili söz konusu paylaşımlarla ilgili dava açacacağını açıkladı.

 

Dışişleri Bakanlığı’nda böyle bir şey telafuz etmediğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, kendisine atfedilerek bunu paylaşanlarla ilgili yargı süreçleri başlatıldığını söyledi.


Son dönemde El Bab’da yürütülen operasyonun kahramanca mücadelenin sürdüğü bir dönemde bu iddiların gündeme gelmesinin manidar bulunduğunun dikkat çekildiği açıklamada, DEAŞ’ın 10 Ekim 2013’te Davutoğlu’nın Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü günlerde terör örgütleri listesine alınmış ve doğrudan silahlı mukabelede buunak sınırlarımzdan temizlenmesi için her türlü girişimin desteklendiği belirtildi.


Davutoğlu’nun Başkakanlığı sürecinde de DEAŞ’a karşı aktif bir mücadele gösterilmiş ve tüm terör örgütlerine karşı kapsamlı bir operasyonlar başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, sınır ötesindeki terör yuvalarınında hedef alındığı dile getirildi.


Bugün El Bab’a düzenlenen operasyonun hazırlıklarının Davutoğlu Başbakan’ken yapılmaya başlandığının vurgulandığı açıklamada, Cumhurbaşkanı öncülüğünde AK Parti’nin 15 yıldır teröre karşı inançla bir mücadele yürüttüğüne dikkat çekildi.


Açılan davalardan elde edilecek tazminatların Fırat Kalkanı Operasyonu’nda şehit olanların ailelerine ve yakınlarına bağışlanacağının belirtildiği açıklamada, bu ifadelerin kasıtlı olarak bir kampanyanın parçası şeklinde kendisine atfedilip paylaşıldığı dile getirildi.