DEAŞ'ten Türkiye'de isim isim suikast emri

DEAŞ Türkiye'deki mensuplarına isim isim kimlere suikast yapacaklarını söyledi. DEAŞ'ın propaganda Dergisi'nde yer alan ifadeler kan donduracak cinsten..DEAŞ bu dergiyle mensuplarını yönlendiriyor ve hedeflerinin ne olacağını söylüyor.DEAŞ'ten Türkiye'de isim isim suikast emri ayrıntıları..

DEAŞ'ten Türkiye'de isim isim suikast emri

DEAŞ'tan Türkiye'deki ilahiyatçılara suikast emri geldi. Terör Örgütü DEAŞ'ın sekiz dilde yayınlanan propaganda dergisi Rumiyah'ın yeni sayısında Türkiye'de belli isimler açık açık hedef gösterildi. 

Dergide yer alan bir makalede Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cüppeli Ahmet Hoca, Caner Tastaman, İlhan Eliaçık gibi isimler hedefe konuluyor ve hakaretlere maruz bırakılıyor. 

İŞTE SUİKAST EMRİ VERİLENLER

Amerika'nın Sesi'nden Hilmi Hacaloğlu'nun yaptığı haberde başka detaylarda yer alıyor. Suikast emrinin yer aldığı makaledeki kısımda şu ifadeler yer alıyor: “Tevhid dinini ve Müslümanları kötüleyen küfrün önderlerini öldürün. Mehmet Görmez, Cübbeli Ahmet, Abdullah Yolcu, Mustafa İslamoğlu, Caner Taslaman, Abdülaziz Bayındır, Abdullah Kurtul, İhsan Eliaçık, Ubeydullah Arslan ve bunların dışında tağutları destekleyen sabah akşam İslam Devleti’ne dil uzatan, tevhid dinini kötüleyen, Müslümanlara ve mücahitlere hakaret eden küfrün önderlerini öldün. Bizim bilmediğimiz ama sizin bildiğiniz tüm belamları öldürün”

Belam'ın anlamı

Makalenin başlığında yer verildiği gibi yazıda sık sık atıfta bulunan “belam”, İslami terminolojide, “dini bilgisini iktidar lehine çarpıtan” olarak kullanılıyor.

Başka isimlerde var

Makalede kafir belam olarak tarif edilen isimler arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın babası ilahiyatçı Ali Rıza Demircan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hasan Onar ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi profesörü Hilmi Demir de bulunuyor.

Dergide örgüt elemanlarına Türkiye'nin ekonomisine zarar verecek eylemler yapın çağrısında da bulunarak, turizmin sekteye uğraması için eylemler yapılması isteniyor.