DHKP-C'li Bilgehan Karpat Tekirdağ'da öldürüldü

İstanbul'da aynı gecede iki yere lav silahıyla saldırıyla ilgili aranan Bilgehan Karpat Tekirdağ'da bulundu. Teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren Bilgehan Karpat ölü olarak ele geçirildi. Muratlı ilçesinde Mesire alanında bulunan Bilgehan Karpat 2 gündür aranıyordu.

DHKP-C'li Bilgehan Karpat Tekirdağ'da öldürüldü

İstanbul'da yaşanan lav silahlı saldırıların ardından İstanbul polisi alarma geçmişti. Şüphelilerin Tekirdağ üzerinden Yunanistan'a kaçacağı ihtimali üzerinde duran emniyet Tekirdağ'da alarma geçti ve şüphelilerden biri bu sabah sağ yakalanırken, diğer şüpheli Bilgehan Karpat ise yarım saatlik bir çatışma sonrası ölü olarak ele geçirildi. 


Yunanistan'a geçmek üzere Tekirdağ'a geldiği belirlenen DHKP-C'li terörist Bilgehan Karpat'ın sabahki operasyonda Şerif Turunç'un yanında yer aldığı ve kaçtığı tespit edildi. Bilgehan Karpat'ın bir otomobille Muratlı İlçesi'ne gittiğinin tespit edilmesi üzerine terörle mücadele ekipleri bu bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. 


Aracıyla polisin aramasına takılan Bilgehan Karpat, dur ihtarına uymarak kaçtı ve daha sonra aracı bırakarak yaya olarak kaçmaya çalıştı. Polisin teslim ol çağrısına silahla karşılık veren Bilgehan Karpat yarım saatlik çatışmanın ardından ölü olarak ele geçirildi. 


EMNİYET MÜDÜRÜ: ÇATIŞMA YARIM SAAT SÜRDÜ

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, teröristin ‘teslim ol' çağrısına silahla karşılık verdiğini söyledi. Teröristin teslim olmamak için yarım saat çatıştığını kaydeden Aydın, "Şahıs Muratlı İlçesi'nde ekiplerimizin, dur ihtarına uymadı. Mesire alanında teslim ol çağrısına silahla karşılık verince çatışma çıktı. Olay yerine özel Harekat ekipleri ve TEM Şubesi ekipleri sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından etkisiz hale getirildi. Bölgedeki metruk bir binada ele geçiren şahsa ait çanta bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, araştırmasını sürdürüyor" dedi.

GRİ LİSTEDE YER ALIYORDU

Tekirdağ'da canlı olarak ele geçirilen DHKP/C'li Şerif Turunç gibi İçişleri Bakanlığı'nın arananlar sayfasındaki gri listede yer alan Tekirdağlı Bilgehan Karpat'ın yakalanması için 300 bin liraya kadar ödül koyulmuştu.