Donald Trump basın toplantısında öne çıkanlar

Donald Trump 20 Ocak'ta Başkanlık koltuğuna oturmadan önce kameraların karşısına geçerek ilk basın toplantısını yaptı. Toplantının ana ekseni seçimlere siber saldırı ve ekonomi olsa da Trump'a Türkiye'yle ilgili bir soru da soruldu ve bakın Trump ne cevap verdi.

Donald Trump basın toplantısında öne çıkanlar

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump bu akşam kameralar karşısına geçti ve basın açıklaması yaptı. Kendine ait milyar dolarlık şirketlerini oğullarına devrettiğini ve bir bağı kalmadığını söyleyen Trump, bundan sonra Amerikan ekonomisini iyileştirmeye odaklanacağını söyledi. 

 

CNN MUHABİRİNE SÖZ HAKKI VERMEDİ

Siber saldırı ve seçim sonuçlarına hile karıştığı iddialarından canı sıkılmış olan Trump'un biraz gergin ve agresif olduğu dikkatlerden kaçmadı. Trump soru sormak isteyen CNN muhabirine "Siz sahte haberler yapan bir ajanssınız.Size söz hakkı vermiyorum." diyecek kadar ileri gitti. CNN Muhabirinin "Ama ben soru sormak istiyorum. Bu benim hakkım." sözleri de Trump'u kararından vazgeçirmedi. 


SİBER SALDIRIYI DOĞRULADI

Toplantıda seçime siber saldırı yapıldığı iddialarını kabul eden Trump bunun sonuçları etkileyecek kadar başarılı bir girişim olmadığını ve sadece Rusya'nın değil Çin'in de böyle bir girişimi olduğunu söyledi. Eğer Rusya'da emiri Putin'in verdiği ispatlanırsa Putin'in savaş suçlusu olarak ilan edilebileceğini söylerek,seçim sonuçlarına dair tartışmaların artık sona ermesini istediğini söyledi. 

 

TÜRKİYE SORUSUNA ANLAMLI CEVAP 

"Ortadoğu stratejiniz ne olacak ve buradaki daimi müttefiklerimizi nasıl yanınıza çekeceksiniz?" sorusu sorulan Trump sözü Türkiye'ye getirdi ve Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşmasının sürdürülebilir bir yakınlaşma olmadığını iddia etti ve Türkiye'yi tekrar ABD'nin yanına çekmek için gerekli adımların atılacağını söyledi.

 

Trump'un konuşmasında dünyada en önemsediği ve dikkat çektiği 3 ülke olduğu tesbitinde bulundu analistler. Bu ülkeler İran, Kuzey Kore ve Türkiye