Donald Trump Erdoğan telefon görüşmesi detayları

Bu gece Donald Trump'la Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda görüşecekler. Bugün öğlen Cumhurbaşkanı Erdoğan bir toplantıdayken gelen önemli telefonla gece Donald Trump'la telefonda görüşeceği saat belirlendi ve bu gece iki lider arasında neler konuşulacağı merak ediliyor.

Donald Trump Erdoğan telefon görüşmesi detayları

Beyaz Saray'ın resmen duyurduğu görüşme bu gece 00:05'te yapılacak. Gündüz görüşme kararıyla ilgili saaatin netleştirildiği belirtiliyor ve Amerika'da Donald Trump öğlenden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefon görüşmesi yapacak. Daha önce yaptığı telefon görüşmelerinde videoları yayınlanan ve yorumlanan Donald Trump'la ilgili görüşmesi sonrası da böyle bir video yayınlanması bekleniyor. 

 

Videoların yayınlanmasındaki amacın görüşme esnasında kaç bürokratın olduğu ve notlar alınıp alınmadığıyla o ülkeye verilen değerin gösterildiği belirtiliyor. Rusya Lideri Putin ile görüşen Trump'un etrafında bir çok bakan ve bürokrat varken, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı görüşmede 1-2 kişinin olması Alman Basını'nı kızdırmıştı. 

 

GÜNDEMDE NELER OLACAK?

ABD Başkanı Donal Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün gerçekleştirilecek görüşmede gündemde 3 kritik maddenin olduğu belirtiliyor. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan bir açıklama gelmesi bekleniyor. 



DÖRT KRİTİK BAŞLIK

Birinci madde olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün Lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi konusunu gündeme getirmesi bekleniyor. 

İkinci madde olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika'nın PYD'ye yaptığı yardımlardan duyulan rahatsızlığı gündeme getirmesi ve PYD'ye olan bakış açısını anlatması ve bununla ilgili bir adım atılmasını istemesi bekleniyor. 

Yine Fırat Kalkanı Harekatı'nda ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin El Bab'ın ele geçirilmesi için destek verilmesi konusu konuşulacak.

Donald Trump'un da Suriye'de güvenli bölgeler planıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bilgi vermesi bekleniyor.