Ekonomi Zirvesi toplantısının ardından bir açıklama yapıldı mı?

Bu akşam Cumhurbaşanı Erdoğan Başkanlığı'nda yapılan ekonominin kurmaylarıyla dolardaki yükselişin masaya yatırıldığı toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu da Merkez Bankası Başkanı'nında katıldığı toplantıların sözlü değil uygulamalı olarak gösterilebileceği sorularını akıllara getirdi.

Ekonomi Zirvesi toplantısının ardından bir açıklama yapıldı mı?

HABER GAZETE - Başkanlıkla ilgili ilk tur oylamaların tamamlanmasının hemen ardından hükümet Cumhurbaşkanı Başkanlığı'nda ekonomideki son durumu ve dövizdeki yükselişi durdurmak için atılacak adamların neler olacağına dair jet hızıyla bir toplantı yaptı. 

 

Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra Ekonomi'yle ilgili bütün bakanlar ve Merkez Bankası Başkanı'nın katıldığı toplantı da herkesin fikrini ifade ederek, neler yapılabileceği konusunda bir beyin fırtınası yapıldığı öğrenildi. Merkez Bankası Başkanı'nın dövizdeki yükselişe karşı nasıl bir strateji izleyeceklerini anlatan bir sunum da yaptığı öğrenildi. 

 

Burada Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz hafta gündeme getirilen Ekonomik Reformların yapılmasının ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanarak,yüzyüze herkesin neler yapılmasına dair görüşlerini konuşmasını sağlamak amacıyla böylebir toplantıyı tertiplediği düşünülüyor. 

 

Piyasa oyuncuları yarın doların yükselmesi halinde Merkez Bankası'ndan gelecek bir hamleyle müdahale olabileceğini ve bu müdahalenin bu akşamki toplantıda nasıl kararlar alındığını göstermesi açısından bir ipucu olabileceği belirtilyor. Eğer bir hamle yapılmazsa yükseliş olduğunda Merkez Bankası'nın 24 Ocak'taki toplantısına kadar piyasaları izleme sürecinde olacağı bir sürece girileceği öngörülüyor. 

 

Cumhurbaşkanı en son açıklamalarında ekonomiyle ilgili hücum politikasını benimsediklerini ve bundan sonra beklemede kalmayacaklarını ve Merkez Bankası'nın elindeki araçları kullanarak gerekli müdahaleleri yapacağını söylemişti. 


Dolar toplantı başladığında 3.78'ler civarında seyrediyordu. Toplantı başladıktan sonra dolar 3.81'in üstüne çıktı ve 23:58 itibariyle bu seviyelerde yatay seyrediyor.


Editör: Kadir Korkmaz / [email protected]