El Bab'a 500 komando gönderildi

El Bab’dan yeni haberler geliyor. Türk ordusu 500 komando daha bölgeye gönderirken, DEAŞ’ta 2015’te Suriye rejimine ait ele geçirdiği silahları El Bab’a taşıyor.

El Bab'a 500 komando gönderildi

Ayrıca 60’a yakın zırhlı bombalı aracını üzerleriniçamurla kaplayarak kamufle etmeye çalışan örgüt El Bab’da çatışmalarışiddetlenmeye hazırlanıyor.


Suriye’de ÖSO ve Türk askerinin birlikte DEAŞ’a karşı yürüttüğümücadelede yeni gelişmeler yaşanıyor. Kayseri’de yetiştirilen ve DEAŞ’lamücadele de en büyük güç olan 500 komandonun El Bab’a gönderildiğibelirtiliyor. Dört bir yandan kuşatılan El Bab’da DEAŞ’ı süpürmek içinbaşlatılan operasyona, Halep’ten çıkarılan 1400 ÖSO mensubunun da geldiği ve birkaçgün içinde bu sayının 2 binleri bulacağı belirtiliyor.


DEAŞ ise 2015’te El Bab’daki imalathanelerde ürettiği 60civarındaki bombalı aracı Türk askerine karşı kullanmak üzerine pusularkuruyor. Gelen haberlere göre hava kuvvetlerimize ait uçaklar şimdiye kadar buaraçlardan 10 tanesini tespit ederek imha etti. DEAŞ araçları kamufle etmekiçin üzerlerini çamurla kaplıyor ve havadan görünmesini engellemeye çalışıyor. Öteyandan öldürülen DEAŞ’lı teröristlerin üzerinden intihar yelekleri çıkması dadikkat çekiyor.


Öte yandan DEAŞ’ın geçen yıl ele geçirdiği Suriye’nin önemliaskeri hava üslerinden Humus-Kifor’daki havaalanında ele geçirdiği özellikleRus yapımı ağır silahları El Bab’a taşıyor. Bu silahların oldukça fonksiyonelolduğu ve El Bab’da dengeleri değiştirecek tarzda silahlar olduğu belirtiliyor.


Bu hafta içinde El Bab'dan kritik haberler gelmesi bekleniyor.