El-Bab'da 44 DEAŞ'lı terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Hareketı’nda 126. Gün geride kaldı.TSK’dan yapılan son dakika açıklamasıyla DEAŞ’a vurulan darbe ortaya çıktı. Öte yandan 2 gündür F16 savaş uçaklarının neden kalkamadığının nedeni de ortaya çıktı.

El-Bab'da 44 DEAŞ'lı terörist öldürüldü

İşte Fırat Kalkanı Operasyonu’nda güne yansıyan son dakika haberleri…


ERDOĞAN: GERİ DÖNÜŞ YOK

Fırat Kalkanı Operasyonu tüm hızıyla sürerken dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalar dünya basınında yer aldı. Erdoğan dün akşamki konuşmasında koalisyon güçlerinin sözlerini yerine getirmediğini ve El Bab’da Türkiye’ye yardım etmediğini söylemişti. El Bab’dan hiçbir şekilde dönüş olmayacağını söyleyen Erdoğan,geçtiğimiz günlerde dönüşün Türkiye için Sevr koşullarına geri dönüş olduğunu dile getirmişti.


EL BAB'DA HAVA ŞARTLARI ZORLU

2 gündür F16 uçaklarının El Bab üzerinde uçamadığı bilgisi vardı. Hürriyet Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre bunun sebebi El Bab üzerindeki kalın bulut tabakası ve görüş mesafesinin düşük olmasıymış. Hava şartlarının zorlu olduğu El Bab bölgesinde İnsansız Hava Uçaklarının bulutların arasından tespit ettiği hedeflerin topçu birliklerince imha edildiğine dikkat çekiliyor. Savaş uçakları nokta atışı yaparken topçu birlikleri dinamik hedefin hareket etme ihtimalini de hesaba katarak atış yapıyor.


44 DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK son dakika açıklamasıyla 126. Günde toplam 158 hedefin tam isabetle vurulduğunu 44 DEAŞ’lı teröristin öldürüldüğü açıklandı. Bir bombalı aracın etrafında toplanan DEAŞ’lı teröristlerin vurulduğu bilgisi de var. DEAŞ’ın elinde 50 civarında üzeri çamurla kamufle edilmiş zırhlı araç olduğu biliniyor. Bu araçlar El Bab’ın batısındaki imalathanelerde son 2 yıl içinde üretildi.


TAKVİYELER DEVAM EDECEK

El Bab yapılan komando takviyesiyle ilgili de askeri kaynaklardan doğrulama haberi geldi ve komandoların sadece Kayseri ve Tunceli’den değil yurdun başka yerlerinden de gönderildiği bildirildi. Her hareketliliğin takviye diye görülmemesine dikkat çeken askeri kaynaklar,zaman zaman böyle hareketlilikler olabileceğini söyledi.