El-Bab'dan acı haber: 14 şehit 33 yaralı

El Bab'da çatışmalar şiddetleniyor. 21 Aralık günü silahlı kuvvetlerimiz 14 şehit verdi. 138 DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmalar devam ederken şehitlerin 3 canlı bomba saldırısıyla verildiği açıklandı.

El-Bab'dan acı haber: 14 şehit 33 yaralı

 El-Bab’da çatışmalar şiddetleniyor

Suriye’de TSK unsurlarınca icra edilen Fırat Kalkanı Operasyonunda El Bab bölgesinde çatışmalar yoğunlaşıyor. Düşmesi an meselesi olan El Bab’dan bir günde 14 şehit haberi geldi. Başladığı günden bu yana ilk kez bu kadar şehidin verildiği El-Bab operasyonunda DEAŞ’ın elindeki son kozları kullandığı ve canlı bombalarla askerlerimize zaiyat verdirmeye çalıştığı belirtiliyor.


AĞIR YARALILAR VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada dün gündüz 4şehit olduğu bilgisi verilmişti. Akşam yapılan açıklamada ise 10 şehit daha verildiğini ve 33 askerimizin yaralı olduğu kamuoyuna açıklandı. TSK’nın yaptığı açıklamada yaralı askerlerin içinde durumu ağır olanlarında var olduğuna dikkat çekilerek, El-Bab’da şehit olan askerlerin 3 ayrı bombalı araç saldırısıyla şehit olduğunu açıkladı.


DEAŞ'A AĞIR DARBE

Tüm şiddetiyle devam eden El-Bab’daki çatışmalarda dün 138 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilirken,örgüte ait bir çok sığınak ve silahlı araçlar havadan vurularak imha edildi.


LOJİSTİK DESTEK KESİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam yaptığı konuşmada El-Bab’ın ÖSO ve askerlerimiz tarafından çevrildiğini ve Halep’e giden yolunda ele geçirilerek örgütün lojistik desteğinin tamamen kesildiğine dikkat ederek El-Bab’ın kısa bir sürede ele geçirileceğinin sinyalini verdi.


TARİHE GEÇECEK KARA BİR GÜN

Cumhurbaşkanı açıklamasında DEAŞ’ın elindeki son kozları kullandığına dikkat çekmişti ve bölgeden acı haberlerin gelebileceğinin sinyalini vermişti adeta. Fırat Kalkanı’nda en fazla şehidi verdiğimiz gün olarak tarihe geçecek olan 21 Aralık 2017 tarihinin akabinde bugün bölgeden gelecek haberler merakla bekleniyor.