Elektrik faturalarına dikkat! Elektrikte yeni dönem

EPDK, yapılan açıklamada, elektrikte serbest tüketici limitinin belirledi.

Elektrik faturalarına dikkat! Elektrikte yeni dönem

EPDK, yapılan açıklamada, elektrikte serbest tüketici limitini açıkladı. Buna göre, 2017 yılından itibaren 3 bin 600 kilovatsatten, 2 bin 400 kilovatsaate düşürdüğünü açıkladı. Elektrik faturalarında yeni dönemde gelecek yıl aylık 82 liranın üzerinde olan fatura sahipleri yani tüketici serbest tüketici olarak tedarkçisini seçebilme hakkına da sahip olacak.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),  2017 yılı itibariyle 3 bin 600 kilovatsatten 2017 itibariyle 2 bin 400 kilovatsaate düşürdükten sonra, elektrik faturalarında yeni bir dönemin kapısı açılmış oldu.

 

ELEKTRİK TEDARİKÇİSİ NASIL DEĞİŞTİRİLEBİLİR?

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),  yeni düzenleme ile aylık faturası 82 TL’nin üzerinde gelen bir tüketici hizmet anlamında istediği tedarikçisinin belirleme fırsatı sunuyor. Tedarikçisinin teğiştiren tüketici seçtiği şirketle sözleşme yapacak. Değişiklik süreci ve başvuru tarihine göre bu işlem bir yada  iki ay sürebilecek. Yeni düzenleme ile tedarikçi değiştirmek için eski eboneliğin iptali gerekmiyor.

 

DEĞİŞİKLİK İÇİN NE GEREKİYOR?

 

Elektrik şirketi değişikliği için; Son döneme ait birkaç fatura örneği, resmi kimlik fotokopisi, kullanım yeri ve abonenin adres bilgileri olması değişiklik için yeterlidir.