Erdoğan'dan Referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti önce havalimanında basın toplantısı düzenledi ve sorulan soruları cevapladı. En merak edilen iki soruya da cevap verdi Cumhurbaşkanı: Referandum Kampanyası düzenleyecek mi Cumhurbaşkanı olarak ve Referandum Anketlerinde son durum ne?.. Bakın Cumhurbaşkanı bu iki soruya ne cevap verdi.

Erdoğan'dan Referandum açıklaması
Afrika öncesi sonrası soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Referandum Anketleri'nde son durum ne? sorusu soruldu. Erdoğan referandum anketlerinin olduğunu ama daha erken olduğunu belirterek, milletin referandumda partili Cumhurbşkanlığı modeline sıcak baktığını anketlerde çıkan ciddi manadaki oranla gördüklerini söyledi. 


SEÇİMLERİN OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Halkın hayır demesi halinde Başkanlık Sistemi'ni gündemden kaldıracaklarının sinyalini de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin onaylanması halinde hemen seçim olmayacağını ve seçimin 2019'da normal sürecinde yapılacağını söyledi. Bunun bir rejim değil bir sistem değişikliği olduğuna dikkat çeken Erdoğan "2019'daki seçimlerde partili Cumhurbaşkanı seçilir." diyerek sistemi özetledi. 


"TRUMP'LA MÜZAKARE EDECEĞİZ"


Trump hakkında da konuşan Erdoğan, Trump'un Ortadoğu'yla ilgili politikasını merakla beklediklerini ifade ederek, parçalı bir Ortadoğu'yu asla düşünmediklerini vurguladı. Trump'la yapacakları ilk görüşmede bu konular üzerine müzakarelerini yapacaklarını söyleyen Erdoğan, Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi olarak Türkiye'nin toprak bütünlüğüne önem verdiğini söyledi. 


İŞTE ERDOĞAN'IN ANKET SONUÇLARI'YLA İLGİLİ AÇIKLAMASI