Erdoğan'dan Başika'ya: Siz Şehadete yürüyen kadrolarsınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fethi Sekin’in eşiyle görüşmesinden sonra bir önemli telefon görüşmesi daha oldu. Erdoğan Başika Kampı’nı ziyaret 3 bakan aracılığıyla orda görev yapan askerlerle konuştu ve “Siz orada bir destan yazıyorsunuz.” Diyerek askerlere moral verdi.

Erdoğan'dan Başika'ya: Siz Şehadete yürüyen kadrolarsınız

Başbakan Binali Yıldırım Irak gezisinde ona eşlik eden Bakanlardan Enerji Bakanı Berat Albayrak,Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başika Kampı’nı geçerek ziyarette bulundular. Bakanlar ziyaretleri esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da arayarak askerlerle görüştürdü.


Askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başika’da o kampta başarılarınızın devamını diliyorum.” Dedi. “Siz orada gerçek bir destan yazıyorsunuz” diyerek Türkiye’den şahsı ve milleti adına en kalbi duygularla şükranlarını sunduğunu, verdikleri eğitimle gerek peşmerge güçlerinin gerekse Musul’daki kardeşlerimiz için bölgenin barışı noktasında önemli şeylere vesile olacağını söyleyen Erdoğan, askerler için “Zulmün karşısına dikilmiş yiğitler” olarak bahsetti.

 

Oraya giderken ölümü bile göze alan askerler için “Şahadete yürüyen kadrolar” tabirini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başika’daki sürecin devam ettiğini,Başbakan’ın merkezi hükümetle yaptığı görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini belirterek, yeni yılın daha hayırlı adımlara vesile olacağını düşündüğünü söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım,Irak Başbakanı El İbadi ile yaptığı görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada Başika Kampı'nı Irak hükümetiyle detaylı bir şekilde görüştüklerini ve bu konuda dostane bir çözüm bulunacağını söylemişti. Bu sözlerden de Başika Kampı'nda Türk Askerinin çekilme takviminin açıklanabileceği gibi bir anlam çıkartılmıştı. Çünkü Irak Hükümeti Başika kampından duyduğu rahatsızlığı daha önce gündeme getirmişti.