Erdoğan'dan dolar yükselmesine silah yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sert bir şekilde yükselen döviz fiyatlarıyla ilgili sert bir yorum yaptı. 'Bazı teröristlerin elinde silah,bazısının elinde de döviz var.' diyen Erdoğan, amacın Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu söyledi.

Erdoğan'dan dolar yükselmesine silah yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta başından beri ülke gündeminin ilk sırasına oturan döviz fiyatlarıyla ilgili sert bir çıkışta bulundu. Geçtiğimiz günlerde Başdanışmanı Cemil Ertem'in dile getirdiği "Yurtdışından TL'yi itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor." söylemine paralel bir söylemde bulunan Cumhurbaşkanı bunu yapanları elinde silah yerine döviz olan teröristlere benzetti. 


SİLAHLI VE EKONOMİK TERÖR SALDIRILARI VAR


Elinde silahı bombası olan teröristlerin yanısıra,son dönemde elinde doları,Eurosu olan teröristler olduğunu söyleyen Erdoğan temel amacın Türkiye'ye diz çöktürmek olduğunu söyledi. "Bizimde sıkıntılarımız var. Ülkemizde döviz kurunun bu seviyelere çıkmasına hiçbir şeyin neden olamaması gerekiyor. Silahlı ve ekonomik terör saldırılarına maruz kalıyoruz. Yeni pazarlar bulmak,yeni yöntemler geliştirmek zorundayız. Döviz satma kampanyası 15 Temmuz sonrasındaki ilk saldırının etkisini kesmişti. Buna devam etmeliyiz. Merkez Bankamız bu konuda gerekli tedbirleri alacak güçte ve kabiliyettedir." dedi. 


BANKALARI UYARDI


Ülkenin ve milletin bekası için bankaların farklı hesaplar içine girmemesi gerektiğini söylen Erdoğan "Gün duran çarkları çalıştırma,çalışanları da hızlandırma günüdür." dedi. Ekonomiyi çöktürme gayretlerine karşın milli seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan,"Şehitlerimize ve gazilerimize,tüm ecdadımıza karşı,bizden gelecek nesillere karşı bunu borçluyuz." dedi