FETÖ sanığından Ferdi Tayfur'lu savunma

Kocaeli'de bugün görülen davada tutuklu yargılanan bir polisin yaptığı savunması gündeme damgasını vurdu. Evinde Fetullah Gülen'in ses kasetlerinin çıktığı iddiasına karşı savunma yapan polis memurunun "Evimde Zeki Müren,Ferdi Tayfur'un kasetleri de var." diyerek cevap vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.

FETÖ sanığından Ferdi Tayfur'lu savunma
Bugün Kocaeli'de FETÖ kapsamında tutuklu bulunan polis memurlarının yargılanması vardı. Mucip Şatır isimli polis memurunun Fetullah Gülen'in ses kasetlerinin evinden çıkmasıyla ilgili savunması duruşmaya damga vururken, hapishanedeki diğer tutuklulara "Sabırlı olun,hepimiz zengin olacağız." dediği iddialarına da "Sabırlı olun dediğim doğru. Ama zengin olur gibi şeyler söylemek çok akıl dışı." dedi. 

"Ferdi Tayfur, Zeki Müren'in kasetleri de var"

Evinde Fetullah Gülen'in 5 ses kaseti, Sızıntı Dergisi ve FETÖ'ye ait olduğu bilinen kitaplardan bulunan, Bank Asya'da hesabı olduğu tespit edilen sanık Mucip Şatır, bu yayınların 20 yıl öncesinden kalan yayınlar olduğunu ve Kültür Bakanlı tarafından yasaklı yayınlar olmadığını ifade etti. Evindeki Fetullah Gülen Kasetleri içinde "Evimde kasetler olması doğal. Evimde Ferdi Tayfur'un Zeki Müren'in de kasetleri var. Zaten artık tepy olmadığı için bu kasetleri dinleyemem. FETÖ'ye ait kitapları da kampanyalarla almış olabilirim" dedi. 

"Görüşmelerin örgütsel özelliği yok"

Hakimin "Senin hakkında 2 kişi terör örgütü yöneticisi olduğuna dair ifade vermiş. Terör örgütünde yönetici misin? Terör örgütüyle ilişkili kişilerle görüşüyor musun? Kimleri tanıyorsun?" sorusuna Ali Şahin, bahsedilen kişileri polis oldukları için tanıdığını belirterek, "Görüşmelerim tamamen meslekidir. Örgütsel bir özelliği yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bana bir yakınım polis olduğum için güvenerek altınlarını vermişti. Ben de dolandırıcılıktan ve hırsızlıktan korktuğum için Bank Asya'ya yatırdım. Sonra da çektim. Eğer FETÖ talimat vermiş olsaydı neden çekeyim? Onun talimatıyla benim hesap hareketlerimin ilgisi yok. Zaten yatırdığım miktar da cüzi miktarlardır. Bank Asya'daki hesabımı da 7-8 ay önce kapattım" dedi.