FETÖ'den ihraç edilen polisler askerlik mi yapacak?

FETÖ soruşturmaları nedeniyle polislikten ihraç edilenlere bir kötü haber daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı polis olduğu için askerlik yapmayan ve görev yılı 10 yılın altındakilere askerlik için muayene kağıtları göndermeye başladı.

FETÖ'den ihraç edilen polisler askerlik mi yapacak?

HaberTürk Gazetesi'nin haberine göre; Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak ve destek vermek suçuyla polislikten ihraç edilen 10 binden fazla kişiye askerlik yolu görünüyor. Çıkarılan bir yasayla 10 yılın üstünde görev yapan polislerin askerliklerini yapmış sayılacakları kararı alınmıştı. Peki bundan sonraki süreç nasıl olacak?


Evlerine gönderilen muayene kağıtlarıyla askerliğe çağrılan polisler şok olurken, bugüne kadar FETÖ kapsamında yurtdışı da dahil 25 bin polis,amir ve müdürün ihraç edildiğini ve bunlardan 10 bin kadarının 10 yılın altında polislik görevlerinin olduğunu ve bu 10 bine yakın polis,komiser ve başkomiserin askerliğe çağrılacağı belirtiliyor. Bu polislere çağrı kağıtlarının gönderilmeye başlandığı belirtiliyor. 

 

YASA 2011'DE ÇIKMIŞTI

 

2011'de hükümet çıkardığı bir yasayla bir polisin görevinde 10 yılı tamamladıktan sonra askerlik görevini yapmış sayılacağı yönünde bir uyulama başlamıştı. 


8 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan, “6109 sayılı Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’da şu ifadeler yer almıştı: “Bugün itibarıyla, askerlik hizmetini yerine getirmekte olan polis memurları terhis edilecektir. Yine bugün itibarıyla, polis memuru olup da çeşitli nedenlerden dolayı haklarında yoklama kaçağı, bakaya suçu nedeniyle adli tahkikat yapılanlar hakkında işlemler durdurulacaktır. Polis memurlarının, polis eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapanların, polis eğitim ve öğretim kurumlarının giriş sınavlarını kazananların her türlü askerlik işlemleri ertelenecek, 10 yıl sonra askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılacaklardır.


Kaynak: Habertürk