FETÖ'den sonra sıra onlarda! 15 bin kişilik ihraç yolda..

Sabah Gazetesi'nde bugün yer alan haber gündeme bomba gibi düşeceğe benziyor. Zira gazetenin haberine göre; FETÖ'den sonra sıra PKK'yla ilişiği olan devlet memurlarında.. Özellikle belediyelerde çalışan ve örgüt elemanı gibi işler yapan kişiler tespit edildi ve bunların ihracıyla ilgili liste hazırlanıyor.

FETÖ'den sonra sıra onlarda! 15 bin kişilik ihraç yolda..

FETÖ’nün devletten temizlenme çalışmaları devam ederken bir neşterde PKK’yla bağlantılı memurlara vurulmaya hazırlanıyor.  15 bin kişilik bir ihraç dalgasının gelmesinin an meselesi olduğu belirtilirken bu kişilerin özellikle belediyelerde çalışan memurlardan oluşacağı belirtiliyor.


Sabah Gazetesi’nin oluştuğu habere göre kamuda yeni bir ihraç dalgası geliyor. Yaklaşık 40 bin kişinin ayrıntılı bir soruşturmadan geçirildiği ve bunlardan 15 bini ile ilgili ihraç kararı alındığının iddia edildiği haberde, bu kısmı özellikle belediyelerde çalışan kadrolu çalışanların oluşturduğuna dikkat çekildi.


Haberin ayrıntılarında belediyede çalışıp terör örgütüne eleman devşirme gibi faaliyetlerin içinde olduğu tespit edilen yaklaşık 15 bin kişilik bir liste hazırlandı. İçinde kamu kurumlarında çalışan memurların dayer aldığı listede, teknik takiple yakalanan çok net delillerin olduğu ve örgüt faaliyetlerine katkı sağlamak amaçlı çalışmaların tespit edildiği öğrenildi.


Belediyelere kayyum atanması sonrası hızlanan süreçle belediyelerde örgüt elemanı gibi çalışanlar olduğuna dikkat çeken kaynaklar,bunların tespitlerinin yapıldığını ve yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’yle bir ihraç dalgasının yaşanabileceğine dikkat çekiliyor..


Öte yandan sosyal medya hesaplarının da takip altına aldığı çalışanlarda taşeron işçiyken kadroya alınan elemanların üzerinde hassasiyetle duruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörizme karşı seferberlik ilanının ardından hızlanan çalışmalarla oluşan listenin yıl sonu gelmeden açıklanabileceği belirtiliyor.


Kayyum atanan belediyelerin ihaleleri de mercek altınaalındı ve bir çok belediyenin ihalelerinde usulsüzlükler tespit edildiği,ihaleyi alan firmalarla ilgili de yeni hukuki süreçlerin başlayabileceği belirtiliyor.