FETÖ'den yargılanan memurlar için istenen hapis cezası?

FETÖ'den yargılanan memurlar ve öğretmenlerle ilgili bugün Adana'da görülen dava emsal niteliği taşıyor. FETÖ'den yargılanan memurların ne kadar hapis cezası talebiyle yargılanacağına dair zihinlerdeki karışıklığı önleyecek davada bakın hakim FETÖ'den yargılanan öğretmen için ne kadar hapis cezası istedi.

FETÖ'den yargılanan memurlar için istenen hapis cezası?

FETÖ'den yargılan memurlar için ne kadar hapis cezası isteneceği merak ediliyordu. Bugün Adana'da başlayan bir dava bu konuda emsal teşkil edecek nitelikte. Adana'ki davada 9'u tutuklu 34 öğretmenle ilgili soruşturma tamamlandı. 

 

ÖĞRETMENLER İÇİN 15'ER YIL HAPİS CEZASI


Öğretmenler için 15'er yıl hapis cezası isteniyor. 2016 Ekim ayında yapılan operasyon sonucu yakalanan 34 sanıkla ilgili Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 87 sayfalık bir iddianame hazırladı ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu iddianame kabul edildi. 


İDDİANAME'DE SOHBETLER ÖNE ÇIKARILDI


İddianame'de FETÖ üyesi öğretmenlerin yapılanmasına ve hiyerarşik işleyişine yönelikte detaylar yer aldı. Yapılanmanın örgüte eleman kazandırmak için sohbet adı altında toplantılar düzenlediklerine dikkat çekilen iddianamede, bu sohbetlerde Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğu,konuşmalarının dinletildiğinin tespit edildiği belirtildi. 


FETÖ ÜYESİ OLDUKLARININ İSPATI..


İddianamede Sanık öğretmenlerle ilgili isnat edilen suçlamalar arasında Bank Asya'da hesaplarının olması ve hesap hareketlerini izlendiği, örgütün eğitim camiasındaki sendikasına üye oldukları,Bylock isimli kapalı devre programı kullandıkları,örgüte para yardımı yaptıkları, bu yardımı kabul ettiklerinden yola çıkalarak FETÖ üyesi olduklarınn belirlendiğine yer verildi.