Fırat Kalkanı’nda IŞİD’e büyük darbe!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 130’uncu gününde son dakika açıklaması... Açıklamada 3 muhalifin şehit olduğunu, 2 muhalifin yaralandığını, 23 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Fırat Kalkanı’nda IŞİD’e büyük darbe!

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün saat 07.00'a kadar meydana gelen gelişmeler ve operasyon detayları hakkında açıklamalarda bulundu. TSK tarafından yapılan açıklamada, muhalif unsurları da içeren özel görev kuvvet grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan destek ile yoğun ateş ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildiği açıklamada belirtildi.

 

172 IŞİD HEDEFİNE ATIŞ

 

TSK tarafından yapılan açıklamada, tespit edilen 172 IŞİD hedefinin ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınarak üzerlerinde sürekli bir baskı sağlandığı, ve özel görev kuvvet gruplarının harekat alanındaki faaliyetleri kolaylaştırıldığı bu sebeble IŞİD mensuplarınca kullanılan bazı hedeflerin de imha edildiği bildirildi.

 

23 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından yapılan operasyon sonucu, Bab, Suflaniyah, Kabr Al Mukri, Bzagah, Tadif ve Abu Jabbar'da bulunan 12 IŞİD hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonunda silah mevzii ve karargah olarak kullanılan 12 binanın imha edildiği açıklandı.