Gaziantep'te emniyete saldırı başarıyla püskürtüldü

Gaziantep'te İzmir'deki saldırıya benzer bir saldırı girişimi başarıyla püskürtüldü. Saat 15:20 sularında meydana gelen olayda 1 terörist Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası'nın girişindeki polis noktasına silahlı saldırıda bulununca çatışma çıktı ve terörist olay yerinde etkisiz hale getirildi.

Gaziantep'te emniyete saldırı başarıyla püskürtüldü
Gaziantep'te yaşanan sıcak dakikaların ayrıntılarını Gaziantep Valiliği yaptığı bir yazılı açıklamayla aydınlattı. 15:20 sularında bir saldırganın emniyetin giriş kısmında bulunan ve giren araçların kontrol edildiği noktadaki polis noktasına saldırdı ve görevli polis memurlarının anında karşılık vermesi sonucu öldürülerek etkisiz hale getirildi. 

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün önünde silah seslerinin geldiğine yönelik bir haber düştü ajanslara ilk önce. Ardından vatandaşların olay yerinden uzaklaştırıldığına yönelik. Daha sonra ise 2 teröristin girişteki polis noktasına saldırdığı,teröristlerden birinin öldürülerek etkisiz hale getirildiği,diğer teröristin ise kaçarak olay yerinden uzaklaştığı açıklandı. 

Öldürülen teröristin canlı bomba ihtimaline karşılık olay yerine bomba imha uzmanı ekipler geldi ve inceleme yaptı. Olayda bir polis memurunun da hafif yaralandığı ve hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. 

Öte yandan saldırı sonrası Gaziantep Emniyeti alarma geçti ve Valilik-Vergi Dairesi'nin bulunduğu bölgede kaçan teröristi yakalama çalışmaları başlatıldı. Ayrıca kent genelinde Özel Harekat Polisleri bir çok noktaya operasyon yaptı. Otopark ve iş merkezlerinin yer aldığı bölgede de şüpheli hareketler sergileyenler gözaltına alındı. 


Öldürülen teröristin cenazesi gerekli incelemeler yapıldıktan sonra cenaze aracıyla adli tıp morguna kaldırıldı ve kimlik belirleme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.