Girit Adası'nda oluşan deprem Türkiye'de hangi illeri etkiler?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan Girit Adası'nda yaşanan deprem sonrası Türkiye'de 5 ile deprem uyarısında bulundu.

Girit Adası'nda oluşan deprem Türkiye'de hangi illeri etkiler?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan Girit Adası'nda yaşanan deprem sonrası Türkiye'de 5 ile deprem uyarısında bulundu. "Korkutmak istemem ama" diye sözlerine başlayan Ahmet Ercan, Antalya, Aydın, Muğla, Isparta ve Burdur'da yaşayacak vatandaşların bugün deprem olacakmış gibi hazır olmaları gerektiğini söyledi. 

 

Girit Adası'nda yaşanan depremin Afrika Anakarası'nın Ege ve Batı Anadolu Anakarası'nın altına dalış hızının 2 katına çıkmasının bir neticesi olduğunu söyleyen Ahmet Ercan, bu bölgede deprem hareketliliğinin devam etmesini beklediğini söyledi. 4 yıldır Afrika Anakarası'nın dalış hızının yıllık 2 katına çıktığına dikkat çektiğini söyleyen Ahmet Ercan, bununda buradaki yer kürede bir deprem hareketliliğine neden olduğunu söyledi. 


2020-2022 DEPREM YILLARI

Girit'in siyasi olarak Yunanistan'a bağlı olduğunu ama Girit Adası civarındaki fayların Türkiye'deki fayların uzantısı olduğuna dikkat çeken Ahmet Ercan, bu 5 ilde yaşayan vatandaşları uyararak 2020-2022 arasındaki yılların deprem yılları olduğuna dikkat çekti. 


DEPREM SONRASI MİNİ TSUNAMİ OLDU

Yunan Basını'ndan yansıyan haberlere göre dünkü 6.4'lük deprem sonrası Ege Denizi'nde dalga boyu 15 santimetre olan mini bir tsunami oluşmuş ve teknelerin karaya vurmasına ve denizin renginin çamur rengine dönüşmesine neden olmuş.