Güney Kore’den Hakkari’ye gelin

Hakkari’de dünya’ya gelen Emrah Kaya okul gezisinde tanışma fırsatı bulduğu ve evlilik kararı aldığı Güney Koreli Eanjoo Ham ile Hakkari'de yapılan düğünle dünya evine girdi.

Güney Kore’den Hakkari’ye gelin
Hakkari doğumlu Emrah Kaya okul gezisi sırasında tanıştığı ve evlilik kararı aldığı Güney Koreli Eanjoo Ham ile yoğun kar yağışı nedeniyle halı sahada dünya evine girdi. Halı sahada dünya evine giren Emrah Kaya ve Güney Koreli Eanjoo Ham devetlilerin Kürtçe şarkılar ve zılgıtlar eşiliğinde halay çekti.

Hakkari’de okuyan ve Hakkari Üniversitesi Sağlık Meslek okulu tarafından düzenlenen İstanbul gezisi kapsamında 28 yaşındaki Emrah Kaya, İstanbul gezisi sırasında kendisi gibi İstanbul gezisine gelen Tıp Fakültesi öğrencisi Eanjoo Ham ile bir vapurda tanıştılar.

İstanbul gezisin’de tanışan ikili bir haftalık tanışma süresi’nden sonra birbirlerine aşık olduktan sonra görüşmeye devam ettiler.  4 yıl boyunca evlilik planı yapan genç çift evlenmeye karar verdiler. Evlenmeye karar veren çift Hakkari’de halı saha’da dünya evine girdiler.

Hakkari’de yoğun kar yağışı altında düğünün yapılacağı halı sahaya gelen ve burada fotoğraf çektiren Kaya ile Ham, davetliler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşıladılar. Düğün’de takı törenin ardından gelin Ham ve damat Kaya, davetlilere kol kola girerek Kürtçe müzikler eşliğinde halay çektiler.

Damat Emrah Kaya, 4 yıl önce okul gezisi için çıktığı İstanbul'da Güney Koreli Ham ile tanıştığını belirtirken, Tanışmadan sonra ikimiz birbirizi sevdik ve evlenmeye karar verdiğini belirtti. Damat Kaya, "Düğünümüzü de memleketim Hakkari'de gelenek ve göreneklerimize göre yaptık. Eşim Tıp Fakültesini bitirdi. Burada bir iş kurabilirsek burada hayatımızı sürdüreceğiz diyerek sözleri sonlandırdı.