Haftasonu 15 ilde sokağa çıkmak yasaklandı

1 Haziran itibariyle normalleşme dönemine giren Türkiye'de vaka sayılarındaki artış yaşanmaya başlaması üzerine dün gece alınan son dakika kararıyla 15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

Haftasonu 15 ilde sokağa çıkmak yasaklandı

 İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 15 ilde hafta sonu sokağa çıkmak yasaklandı. Vaka sayısının 867 olmasının ardından 988'e çıkması üzerine bu tedbirin alındığı belirtiliyor. 

HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Yasak; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta uygulanacak.

BUGÜN NERELER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler saat 23.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek.

YASAK GÜNLERİ NERELER AÇIK

Kısıtlamanın olduğu 6 Haziran Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, lokanta ve restoran tarzı iş yerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecek.

Kısıtlama günlerinde ekmek üretilen fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile ekmek satılan bayiler, tatlı üretilen, satılan iş yerleri açık olacak.

DÜN VAKA SAYISI

BUGÜN VAKA SAYISI