Hükümetten Flaş Ağrı ve Tendürek Dağı Kararı

Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı 1 yıllığına askeri bölge ilan edildi. Ağrı Valiliği Koordinatörlüğü'nde yürütülecek operasyonlarda halkın can ve mal günveliği için bu kararın alındığı belirtildi.

Hükümetten Flaş Ağrı ve Tendürek Dağı Kararı
Hükümetten terör operasyonlarıyla ilgili flaş bir adım geldi. Van'da bulunan Tendürek Dağı ve Doğubeyazıt'ta bulunan Ağrı Dağı'yla ilgili getirilen yasakta 31 Aralık 2017'ye kadar Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi kararı alındı 

Yapılan açıklamada  "Bakanlar Kurulu'nun, 27 Aralık 2016 tarih ve 2016/9675 sayılı kararı ile 1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 'Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir.

2- Bu bölgelerde her ne sebeple olursa olsun (Tarım, hayvancılık, yaylacılık vs. maksatlarla) ilgili makamların izni olmadıkça girilmeyecek. 

3- Vatandaşların, söz konusu bu yerlere ilgili makamlardan izin almadan kesinlikle girmemeleri, her ne sebeple olursa olsun izin almadan girmeleri durumunda haklarında adli ve idari işlem yapılacağı ilanen duyurulur."