İstanbul'da kar tatili sonrası telafi eğitimi yapılacak

İstanbul'da 3 günlük kar tatili sonrası öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kötü haber var. Bakanlık kar tatilinin uygulandığı illerin valiliklerine gönderdiği yazıda kar tatilinin Valiliklerce telafi edilmesini istedi. Bu da İstanbul'da haftasonu okullar da ders mi olacak sorusunu akıllara getirdi.

İstanbul'da kar tatili sonrası telafi eğitimi yapılacak
İstanbul'da son yılların en yoğun kar yağışı yağmıştı ve okullar 3 gün boyunca tatil edilmişti ve öğrenciler kar tatilinin tadını doyasıya çıkarmıştı. Bugün eğitim öğretimin başladığı İstanbul'daki öğrencilere kötü bir haberimiz var. 

Sömestr tatiline yakın gelen kar tatilleri öğrencilerin sınav dönemlerine denk gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı Valiliklere gönderdiği bir yazıyla kar tatili yapılan illerde tatil olan günlerdeki eksikliği giderecek telafi eğitimleri yapılmasını istedi. 

Bu telafi eğitimlerinin hafta içi dışında hafta sonu yapılabileceği belirtiliyor. İstanbul Valiliği'nin nasıl bir önlem alacağı merak ediliyor. Telafi eğitimi derslerinin hafta içi derslerine ek olarak mı konulacağı yoksa hafta sonu ayrı bir gün mü yapılacağı merak konusu oldu. 


YA HAFTASONU OLACAK YADA SÖMESTR TATİLİNDE 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Valiliklere gönderdiği yazıda  “Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek. Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir...”