İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda Yılbaşı Konseri olacak mı?

Yılbaşı geldiğinde İzmirliler klasik açık hava meydanlarına alışkındırlar. Genelde Cumhuriyet Meydanı’nda olan bu konserler adeta İzmirlilerin ortak buluşma noktası gibidir yılbaşı gecelerinde. Peki 2017 yılında İzmir’de açık hava konseri yapılacak mı?

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda Yılbaşı Konseri olacak mı?

Bu yıl yılbaşı kutlamalarına sıkı güvenlik önlemleri damgasını vuracağa benziyor. İzmir’de de geçmiş yılbaşılarında görülmeyen güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Bu anlamda İzmir genelinde yılbaşı gececi açık hava konserleri yasaklandı. 


AĞIR ARAÇLARA GİRİŞLER YASAK

DEAŞ’ın en son Almanya’da yaptığı Noel Pazarı’na tırla girilmesinden sonra İzmir’in Konak gibi merkezi ve insanların yoğun olduğu noktalarda bugün belli bir saatten sonra bu tarz araçların girmesinin yasaklanacağı belirtiliyor.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSERİ İPTAL ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirmeyi planladığı yılbaşı konserini iptal etti.


ŞEBNEM FERAH KONSER VERECEKTİ

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yeni yıl kutlamaları kapsamında düzenleyeceği konserde, Şebnem Ferah sahne alacaktı.


SİVİL POLİS HER YERDE OLACAK

Öte yandan çok sayıda sivil polis noel babadan, kestaneci kılığına kadar bir çok farklı şekilde halkın için de olacak ve yaşanacak taciz,hırsızlık,kavga gibi olaylara anında müdahale ederek yılbaşında insanların ağzının tadının kaçmasına engel olacak.


OTOBÜSLER GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞACAK

İzmir Belediyesi yılbaşı gecesi olması münasebetiyle kent merkezine bağlanan tüm hatlarda seferleri 1:30 ve 2:00’ye kadar uzatarak vatandaşın istediği saatte evine dönmesinin yolunu açtı.


DEAŞ ENDİŞESİ

Bu yıl İzmirliler 2017’ye kapalı mekanlarda girecekler. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da DEAŞ’a verilen ağır zaiyatlar nedeniyle örgütün Türkiye’de sansasyonel eylemlere girişebileceği istihbaratı nedeniyle bu kadar büyük önlemlerin alındığı belirtiliyor.