İzmir Valisi'nden son dakika İzmir saldırısı açıklamaları

İzmir Valisi’nden İzmir’deki patlamayla ilgili açıklama geldi. Bayraklı Adliyesi’nin önünde bir aracın geçerken polis memurlarının polis noktasında durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. İçinde bulunan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar. 5 vatandaşın yaralı olduğunu söyleyen İzmir Valisi, bu yaralılardan durumları ciddi olan yaralıların olduğunu açıkladı.

İzmir Valisi'nden son dakika İzmir saldırısı açıklamaları

Bu hain ve menfur saldırıyı yapanlar emniyet güçlerimizin çaba gayretleriyle çok fazla zaiyat olmadan atlatıldığını söyledi. Teröristlerin ölü olarak ele geçirildiğini açıklayan ali Erol Ayyıldızi yanlarında 2 adet kaleşnikof silah olduğunu ve yanlarında RPG 7 fişeği ve 8 tane el bombasıyla birlikte ele geçirildi.


Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması alınan tedbirleri, cefakar ve vefakar şehit almayı göze alan emniyet güçlerimiz sayesinde olmuştur. Tedavi gören polis memurları var. “Allah hepsine gani gani rahmet eylesin” diyen İzmir Valisi Erol Ayyıldız, “Bu mesele içimizi yakmıştır.” Dedi.


Olayla ilgili ulusal basının da sağduyulu olması çağrısında bulunan Vali Erol Ayyıldız, yanlış bilgilendirmeleri önlemek için bu bilgilendirmeleri yapacaklarını açıkladı. Bir araç daha tespit edildiğini ve bunun da patlatıldığını açıklayan Vali Ayyıldız, “tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. 


İlk tespitlere göre örgüt olarak PKK'yı işaret eden bulguların olduğunu söyleyen İzmir Valisi,öldürülen teröristlerin kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.