İzmir'de su kesintisi ne zaman bitecek!

İzmir'de bugün çıkan yangın nedeniyle kentin 4 büyük ilçesine su verilemiyor. Yangının çıktığı Gümüldür ve Menderes civarlarındaki elektrik hatlarının yangından dolayı tahrip olduğu ve kente su veren iki barajdan su alınamadığı belirtiliyor. Konuyla ilgili İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden de bir açıklama var. İşte İzmir'deki su kesintisiyle ilgili son durum...

İzmir'de su kesintisi ne zaman bitecek!

İzmir'de bugün öğlen saatlerinden itibaren su kesintisi yaşanmaya başlandı. Konak,Buca,Menderes, Karabağlar ve Gaziemir bölgelerine su verilemiyor. Yüksek sıcaklıklarla kavrulan İzmir'de suların kesildiğini gören vatandaşlar evlerinde su bidonlarında su doldurmaya başladılar. Kesintisinin ne kadar süreceği ile ilgili net bir bilgi yok. İZSU yaptığı açıklamada TEDAŞ tarafından enerji nakil hatlarındaki zararın tamir edilmesinin beklendiğine vurgu yapıldı. Elektrik hatlarının onarılması için bölgedeki yangının söndürülmesi bekleniyor. 

 

Güvenlik nedeniyle bazı yollarda trafiğe kapatıldı. Aydın ve Manisa'dan da gelen destek ekipleriyle 50 hektarlık alanı kaplayan yangının söndürülmeye çalışıldığı belirtiliyor.

 

İZSU'NUN AÇIKLAMASINDA TEDAŞ VURGUSU

 

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İZSU) yapılan açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. Tedaş tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamamaktadır. Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapılmak zorunda kalınmıştır" denildi.